«L'ahir i l'avui de la Fàbrica Nova» desferma el debat sobre el seu estat actual al Museu de la Tècnica

La xerrada de Gal·la Garcia ha completat la tercera edició de la peça amagada

Redacció
25 de setembre del 2009
576_1253829999DSC02768
576_1253829999DSC02768

Gal·la Garcia en un moment de la xerrada. Museu de la Tècnica

L'escriptora i periodista Gal·la Garcia, molt coneixedora de la història del món fabril a Manresa, ha presentat una magnífica xerrada sobre L'ahir i l'avui de la Fàbrica Nova. Ha començat amb un repàs de la història de la fàbrica: des de 1926 que es va construïr fins a l'actual situació de degradació. Ha aconseguit posar la pell de gallina de tot el públic assisent revivint l'evolució d'una fàbrica, símbol del treball industrial de Manresa. La presentació s’ha il·lustrat amb fotografies i això ha ajudat a recordar la realitat que ha viscut aquest recinte i totes les persones que hi ha passat.

El col·loqui de després de la xerrada ha sigut molt participatiu i ha una sensació general de desconcert sobre el futur de l'antic recinte de la Fàbrica Nova: falta informació als ciutadans sobre quin és el projecte que s'hi vol fer i saber què vol l'Ajuntament a partir de la situació actual.

La Peça Amagada, que ha presentat avui al vespre el Museu de la Tècnica de Manresa, ha estat  un llitet, uns orinals, una tauleta i un cartell publicitant la marca Bertand i Serra, S.A., un conjunt de peces que s’utilitzaven a principis i mitjans del segle XX a la llar d'infants de la Fàbrica i l'emblema d'aquesta.