«L'ahir i l'avui de la Fàbrica Nova» desferma el debat sobre el seu estat actual al Museu de la Tècnica

La xerrada de Gal·la Garcia ha completat la tercera edició de la peça amagada

per Redacció, 25 de setembre de 2009 a les 05:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de setembre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Gal·la Garcia en un moment de la xerrada. Museu de la Tècnica

L'escriptora i periodista Gal·la Garcia, molt coneixedora de la història del món fabril a Manresa, ha presentat una magnífica xerrada sobre L'ahir i l'avui de la Fàbrica Nova. Ha començat amb un repàs de la història de la fàbrica: des de 1926 que es va construïr fins a l'actual situació de degradació. Ha aconseguit posar la pell de gallina de tot el públic assisent revivint l'evolució d'una fàbrica, símbol del treball industrial de Manresa. La presentació s’ha il·lustrat amb fotografies i això ha ajudat a recordar la realitat que ha viscut aquest recinte i totes les persones que hi ha passat.

El col·loqui de després de la xerrada ha sigut molt participatiu i ha una sensació general de desconcert sobre el futur de l'antic recinte de la Fàbrica Nova: falta informació als ciutadans sobre quin és el projecte que s'hi vol fer i saber què vol l'Ajuntament a partir de la situació actual.

La Peça Amagada, que ha presentat avui al vespre el Museu de la Tècnica de Manresa, ha estat  un llitet, uns orinals, una tauleta i un cartell publicitant la marca Bertand i Serra, S.A., un conjunt de peces que s’utilitzaven a principis i mitjans del segle XX a la llar d'infants de la Fàbrica i l'emblema d'aquesta.

 

Participació