La PAHC es tanca quatre hores a l'Ajuntament per trobar una solució per a una dona malalta i sense habitatge

Asma Damoun va contraure una meningitis que li ha paralitzat mig cos mentre rebia cures per unes llagues gangrenoses i no té on viure

Membres de la PAHC, amb Asma Damoun a l'esquerra, debatent davant l'Ajuntament
Membres de la PAHC, amb Asma Damoun a l'esquerra, debatent davant l'Ajuntament | Pere Fontanals
02 de maig del 2018
Actualitzat el 03 de maig a les 15:36h
Tres activistes de la PAHC Bages s'han tancat aquest dimecres a la tarda a l'Ajuntament de Manresa durant quatre hores mentre que una trentena més s'han agrupat sota el porxo per reclamar una solució per a l'Asma Damoun, que es troba sense habitatge després d'haver patit un periple mèdic des del passat mes de desembre. Després de viure a casa de coneguts i membres de la PAHC, el passat divendres l'Ajuntament li oferia anar a un hostal de la ciutat, però a partir de diumenge. Després d'aconseguir, a corre-cuita, algú que l'acollís les nits de divendres i dissabte, l'Ajuntament li ha dit aquest dimecres que ja no s'hi pot quedar més a l'hostal, de manera que torna a trobar-se al carrer.
 
Amb el gest de la cara totalment tort degut a la paràlisi que pateix a la banda dreta, Asma Damoun explica que va venir a Manresa a fer-se cures a unes llagues gangrenoses que tenia en una cama "ja que al Marroc només m'oferien la possibilitat d'amputar-me el peu". Damoun tenia la intenció d'arribar a Manresa, estar-se a casa d'uns coneguts, i tornar al Marroc quan hagués finalitzat el tractament. Però mentre es feia les cures, segons explica ella mateixa, va contraure una meningitis que l'ha afectada a la part motriu de la banda dreta de tot el cos.
 
Això va provocar que el temps que tenia previst estar-se a Manresa s'ha anat allargant, i ha anat passant de casa en casa fins que divendres passat Serveis Socials li oferís l'hostal, però a partir de diumenge, i només fins aquest dimecres.
 
Davant el fet que l'afectada es tornava a quedar al carrer, una trentena d'activistes de la PAHC s'han dirigit a l'Ajuntament i tres d'ells hi han entrat amb la voluntat de passar-hi la nit. Damoun també volia entrar-hi, però els companys li han aconsellat que ho seguís des de fora pel seu estat de salut.
 
Al cap d'una hora del tancament, l'Ajuntament ha proposat allargar una nit més la seva estada a l'hostal i tornar-ne a parlar, tranquil·lament l'endemà al matí amb Serveis Socials. La PAHC ha fet una contraoferta: una setmana per poder tractar el tema amb tranquil·litat i sense preses.
 
Després de gairebé 4 hores de tancament, l'Ajuntament ha ofert a l'afectada la setmana que demanava la PAHC "davant la complexitat del cas". Aquest dijous al matí hi haurà una reunió a Serveis Socials per continuar estudiant futures sortides.