El FABA viurà la seva Festa de Presentació divendres al Mercat de Puigmercadal

Les alcoianes Júlia i el manresà Grozza conduiran la música a l'interior del mercat des de les 7 de la tarda

El Mercat Puigmercadal serà l'escenari de la Festa de Presentació del FABA
El Mercat Puigmercadal serà l'escenari de la Festa de Presentació del FABA | MPuigmercadal
Redacció
02 de maig del 2018
Actualitzat a les 9:26h
Aquest divendres 4 de maig se celebrarà la Festa de Presentació del FABA al Mercat de Puigmercadal a les 7 de la tarda. Serà la cita que donarà el tret de sortida al festival en un vespre de música electrònica en directe al mercat.

En un escenari molt poc habitual, a l'interior de la parada 33 del Mercat, hi tindrà lloc el concert de les alcoianes Júlia i el manresà Grozza, en una sessió única amb el mercat i els seus productes com a únic motiu de la selecció.

Grozza, un dels dj's més eclèctics i aventurers que es poden trobar al Bages punxarà a partir de les 7 de la tarda dins una parada del Mercat de Puigmercadal, per oferir una sessió estilísticament oberta al 100% i amb l'únic requisit de què les cançons parlin de qualsevol altre producte que es pugui trobar al mercat.

Des d'Alcoi arriba Júlia, el duet que està sacsejant el sotabosc de l'escena valenciana. A partir de les 8 del vespre, fusionarà el folk, el pop i l'electrònica suau, explorant camins encara verges fins a la data. ‘Proxima B', el seu segon llarga durada, treballa amb sons analògics i onírics per visibilitzar la recerca de l'ésser humà de nous espais per conquerir, de noves realitats per abastar i digerir i només deixar les restes.

Partint d'aquesta base, Júlia permet reflexionar a través del seu treball sobre com n'és d'inevitable l'obsessió i obstinació que tenim - i patim- sobre el concepte de futur, un fet que ens priva d'esprémer al màxim el present que se'ns escapa.

2a edició del Festival Artístic del Barri Antic (FABA)

El dissabte 12 de maig torna el Festival Artístic del Barri Antic de Manresa (FABA) amb la seva segona edició. La iniciativa, que se celebrarà a l'antiga fàbrica de l'Anònima, té l'objectiu de convertir el Centre Històric de Manresa en un node creatiu i cultural a través dels seus agents i reivindicar l'edifici municipal de l'Anònima com a fàbrica de creació. L'entrada és lliure i està oberta a totes les persones.

Enguany, el FABA concentrarà la major part de les seves activitats el dissabte 12 de maig des de les 10h del matí fins a les 2h de la nit amb un ventall d'esdeveniments culturals: concerts, teatre, poesia, un mercat artesà i art urbà, entre d'altres. Paral·lelament, i al mateix edifici de l'Anònima, hi haurà un espai gastronòmic a càrrec dels membres del Mercat de Puigmercadal de Manresa, on es podrà dinar i menjar durant tota la jornada.