Conferència sobre els drets de les persones amb discapacitat, en el marc del Clam

L'acte anirà a càrrec d'un grup d'advocats i es farà dimecres a les 7 de la tarda a l'Espai Plana de l'Om de Manresa

Redacció
01 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:08h
El Col·legi d'Advocats de Manresa i el Clam, Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, organitzen una conferència sobre els drets que tenen les persones amb discapacitat intel·lectual. L'acte es durà a terme aquest dimecres 2 de maig a les 19h a l'Espai La Plana de l'Om de Manresa.

Sota el títol "Discapacitat Intel·lectual i Drets Humans: l'advocacia catalana al seu servei", la conferència situarà les problemàtiques legals que afecten a les persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies, i plantejarà formes de resoldre-ho. Així, diversos professionals del sector –entre els quals hi ha una conferenciant amb discapacitat–, posaran de manifest les claus per superar aquest obstacle.

L'acte acabarà amb la projecció del documental "Cromosoma Cinco", dirigit per Maria Ripoll i Lisa Pram, una pel·lícula que s'emmarca en la secció de Pantalla Oberta del festival.

Els Drets Humans de les persones amb discapacitat intel·lectual

Tot i que la Declaració Universal dels Drets Humans es va aprovar fa 70 anys, avui dia encara no es tracta a totes les persones amb igualtat de condicions. És per això que les Nacions Unides, l'any 2006, va aprovar una convenció internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Un text que establia que les persones amb discapacitat tenen els mateixos drets que qualsevol altra persona i que tots som iguals davant la llei.

Així, davant la necessitat que totes les persones coneguin els seus drets i com solucionar els problemes que deriven de la desigualtat, el Festival CLAM, juntament amb el Col·legi d'Advocats de Manresa, posa sobre la taula les problemàtiques legals que afecten a aquest col·lectiu.