El Clam organitza un seminari gratuït que s'endinsa en les imatges dels genis del cinema

Tindrà lloc aquest dissabte a la Plana de l'Om, a les 12 del migdia, i anirà a càrrec de Javier Urrutia

Redacció
01 de maig del 2018
Actualitzat a les 15:32h
El Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (Clam) organitza aquest dissabte, a les 12 del migdia, a l'Espai Plana de l'Om de Manresa, un seminari titulat "Cinema de l'Invisible (absència, presència i aparició)" una proposta de primer nivell que té l'objectiu d'apropar-se a les imatges dels grans genis del cinema. El seminari és obert a tothom i anirà a càrrec del filòsof, professor de cinema i divulgador cultural, Javier Urrutia.

El seminari intentarà explicar de forma pedagògica les mirades dels directors de cinema que han aconseguit representar el més abstracte e intangible que existeix com les emocions i els afectes. Uns altres, han captat la realitat que ens envolta, a través de la fotogènia cinematogràfica. Els primers han capturat allò invisible i els segons, s'han fet invisibles al darrera de la càmera. Tots ells han fet servir el nostre imaginari i la nostra experiència de vida.

Aquesta activitat forma part de les propostes del festival Clam que, amb el títol “Parlem de cinema”, pretenen fomentar el debat, la reflexió i de formació a partir de l'experiència i el coneixement dels professionals del sector.