La veïna de Manresa, Lucía Alcaina, dissenyadora emergent de la Serbia Fashion Week

La dissenyadora de moda, aragonesa resident a Manresa, ha obtingut la millor valoració de l'EFTDC, el certamen internacional de joves promeses

Lucía Alcaina
Lucía Alcaina | Arxiu particular
Redacció
01 de maig del 2018
Actualitzat a les 9:28h
La veïna de Manresa, Lucía Alcaina, es referma com a jove promesa del món de la moda amb el seu triomf a l’European Fashion Talent Design Competition (EFTDC), el concurs internacional de dissenyadors emergents de la Serbia Fashion Week, que ahir va tancar la seva edició de primavera-estiu i es consolida com un dels referents per a les noves generacions de creadors a Europa. Alcaina s’ha guanyat el ‘passi’ per desfilar entre els grans a la propera edició de la Fashion Week, el mes de novembre, per a on ja treballa en la La resident de Manresa, Lucía Alcaina, es referma com a jove promesa del món de la moda amb el seu triomf a l'European Fashion Talent Design Competition (EFTDC), el concurs internacional de dissenyadors emergents de la Serbia Fashion Week, que ahir va tancar la seva edició de primavera-estiu i es consolida com un dels referents per a les noves generacions de creadors a Europa. Alcaina s'ha guanyat el passi per desfilar entre els grans a la propera edició de la Fashion Week, el mes de novembre, per a on ja treballa en la materialització d'una col·lecció radicalment trencadora.

Trencament és el que busca, precisament, el cartell de joves promeses de la Serbia Fashion Week, on Lucía Alcaina ha obtingut la millor valoració per part d'un jurat de gran nivell internacional que anava des del periodisme especialitzat francès i italià fins al prestigiós Donald Potard, ex-CEO de Jean Paul Gaultier. Alcaina s'ha imposat amb una col·lecció inspirada en la cultura bereber de la riba sud del Mediterrani, de la qual havia de presentar un look per mitjà d'una model i una presentació verbal sobre cinc dissenys i fitxes tècniques de la mateixa col·lecció i el material d'inspiració.

En la lluita pel premi ha competit amb joves creadors de tot el món, i ha compartit passi per a la propera Fashion Week amb una dissenyadora romanesa i un dissenyador d'Eslovènia. Tots tres creadors veuran, d'aquí a mig any, els seus models desfilar al costat d'alguns dels noms més rellevants del continent. No serà, però, la primera gran desfilada en la carrera d'Alcaina. La dissenyadora, una de les promeses amb més futur de la indústria segons molts experts, ja ha passat per diferents setmanes de la moda, entre les quals Barcelona, Budapest, Cracòvia i Varsòvia.

A punt per a Bilbao i pendent de Hong Kong

Aquest 2018 pot ser agitat per a Lucía Alcaina. I és que, a més de la cita de novembre a la Serbia Fashion Week, la dissenyadora té dues cites importants a Hong Kong i Bilbao. D'una banda, ultima preparatius per a la seva desfilada a la Getxo Moda, on aspira a guanyar la Beca Galanta; de l'altra, els Redress Design Awards de Hong Kong han seleccionat Lucía Alcaina com una de les 15 millors dissenyadores internacionals del moment. La competició selecciona 15 candidatures asiàtiques i 15 de la resta del món, i és el segon any consecutiu que Alcaina és escollida dins d'aquest top-15. En unes setmanes, es coneixeran les 5 finalistes que participaran a la desfilada del cartell oficial.