Santpedor reparteix 1000 flors entre els veïns en el marc del porta a porta

Santpedor repartirà flors als seus veïns
Santpedor repartirà flors als seus veïns | AjStp
Redacció
30 d'abril del 2018
Actualitzat a les 17:14h
Santpedor arranca la setmana de la flor. Ho fa amb el repartiment d'un miler de flors de temporada entre els veïns per agrair la seva col·laboració en la recollida selectiva de residus porta a porta. Aquest sistema es va posar en marxa fa 14 anys i amb la col·laboració i esforç de tothom s'aconsegueix any rere any uns magnífics resultats fins al punt que Santpedor és el segon municipi en recollida selectiva al Bages. Segons dades del 2017, Santpedor aprofita el 69€ de les deixalles generades.

La recollida de les flors es pot fer després del festiu del primer de maig i fins a dissabte. Dimecres i divendres hi haurà un horari de tarda, de 17 a 19h i dijous i dissabte, es distribuiran les flors pel matí, de 10 a 13h. Cal anar a la plaça Gran, i portar el número de cubell.

Precisament, i com es va fer l'any passat, la setmana de la flor culmina amb la fira de la flor al poble. El Santpedor en flor se celebra durant tot el cap de setmana, ampliant horaris i espais. I amb moltes novetats per consolidar una festa que l'any passat va aplegar centenars de visitants en la primera edició.

Santpedor pioners amb el servei porta a porta i en implementar millores

El que més es va recollir al 2017 va ser precisament fracció orgànica amb un 39% del total i que en quantitats totals suposa 871.420 quilos; seguit de rebuig amb un 31% (687.060 quilos). Amb un 11% hi ha els envasos (246.872 quilos), amb un 10% el vidre (216.508 quilos) i amb un 9% el paper i cartró (190.170 quilos).

Aquestes dades del 2017 encara no recullen els efectes de la campanya que a l'octubre va engegar l'Ajuntament per millorar precisament el servei. Es van repartir nous cubells per a tots els veïns per a la fracció orgànica i per a la fracció resta amb xip. També cubells airejats per a separar l'orgànica a casa. I es van distribuir bosses compostables. En total gairebé 10.500 cubells i 75.000 bosses compostables juntament amb nous calendaris, díptics i magnètics. A principis de maig se sabran els resultats de la campanya que fa mig any es va engegar després que s'ha fet una caracterització de com s'està reciclant al poble.
Arxivat a