El Cd'E Manresa guanya al fortí del San Juan de Montcada en un partit còmode (2-4)

El Cd'E Manresa va completar un bon partit a Montcada
El Cd'E Manresa va completar un bon partit a Montcada | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
30 d'abril del 2018
Actualitzat a les 10:12h
A priori, el municipal de Can Sant Joan, a Montcada i Reixach, era un terreny de joc que els perseguidors del Manresa confiaven que se li empassés als deixebles de Dani Andreu. Com ja es pot apreciar pel resultat final, el Manresa va anar de cara al gra davant el San Juan Atlètic i, amb la granota de feina posada, va deixar ben aplanat el camí que va emprendre ja fa moltes jornades i que l'ha de dur, si no hi ha cap entrebanc ara inimaginable, a la promoció d'ascens a 3ª Divisió. Només les matemàtiques separen el Manresa de la desitjada segona plaça. Precisament diumenge arribarà al Congost el 3er classificat, el Can Vidalet. Una victòria manresana davant els espluguencs, i ja es podrà llençar la calculadora al Cardener.

Pràcticament fins el 0-1 el Manresa va viure a camp contrari. Des de l'inici del matx l'equip manresà va buscar amb insistència la porteria defensada per Sito i va crear varies situacions de perill a l'àrea rival. Però mancava executar amb xuts a porteria el clar domini exercit sobre un rival superat per un Manresa endollat des del xiulet inicial. La culminació del bon inici visitant seria un gran gol de Marçal Lladó. El migcampista blanc-i-vermell va agafar la pilota més enllà de la corona de l'àrea gran, va engaltar un obús que va passar just per sota del travesser i va posar la primera pedra del camí de la victòria. Només van passar un parell de minuts perquè el Manresa ensumés el 0-2. Una jugada pel carril dret manresà acabaria amb una centrada a ran de gespa de Javi López; la pilota la tocaria lleugerament un defensa i quedaria morta al cor de l'àrea, on va aparèixer Brian per afusellar aquell caramel que se li va posar al davant. Però Sitó, ben col·locat i en dos temps, donaria aire al seu equip amb una intervenció de mèrit.

El cert és que els minuts anaven passant amb el clar guió d'un Manresa dominador i un San Juan veient-les de venir i espolsant-se el domini com podia. Tampoc és que el domini visitant fos abassegador, però qualsevol dels presents a la bombonera tenia clar que, amb el que estava veient, a una hipotètica travessa hi havia de posar un 2 a la casella corresponent. Amb més raó quan al darrer minut del primer temps Brian era objecte d'un penal que ningú va discutir (el quart que li xiulen a favor al Manresa aquesta temporada) i que el mateix jugador transformava des dels onze metres i convertia en el 0-2 amb que s'arribaria al descans.

A la represa, als seus inicis, el Manresa no es va mostrar tant sencer com a la primera part i va generar algun dubte, encara que això no li va permetre el seu rival acostar-se amb claredat pels dominis de Luque. Quan els visitants van posar de nou el rellotge a l'hora i ens acostàvem a l'equador de la segona part, arribaria pràcticament la sentència. Una magnifica centrada al cor de l'àrea de Solernou, des del carril dret, la remataria Javi López, també magníficament, posant la pilota al pal esquerra defensat per Sito (63'). Però una ombra de dubte va aparèixer quatre minuts després, quan el lleidatà Alegre López assenyalava amb el seu dit índex el punt fatídic. La gènesi del penal va néixer a prop de l'altra àrea, quan Solernou va ser objecte d'una clara falta no xiulada (va haver d'absentar-se a la banda i el Manresa va continuar la jugada amb deu jugadors). En el contracop Moncho era objecte de la pena màxima (la quarta en contra del Manresa aquesta temporada) i ell mateix col·locava l'1-3 al marcador. L'afició local, amb el gol, va despertar de la seva letargia i va començar a creure en una hipotètica remuntada. 

Però el Manresa no va trontollar i es va fer encara més fort. Una pinya. Cap concessió al rival i la mirada posada a la porteria de Sito. I per segellar el 2 a la travessa, el gol de Manel Sala després d'un corner i un refús de la defensa vermella dins l'àrea gran (74'). San Juan i Manresa pràcticament van pactar una treva fins el final, amb baixada de tensió, canvis (inclús va debutar Ramon Blanco “Monchi”, procedent del Gimnàstic de Manresa juvenil)... Va ser una treva només trencada per una pilota en profunditat cap a Moncho que culminaria el bigolejador del San Juan amb una precisa vaselina sobre la sortida de Luque (90'). Va ser una anècdota dins un partit que era dat i beneit.

Fitxa tècnica

Unió Esportiva San Juan Atlètic de Montcada

Sito
Robert
Barry
Moyano
Marc Gracia
Riki
Damián (Wass, 73')
Pepe (Juanjo, 62')
Moncho
Viti
Marc Pilar (Baeza, 73')

Centre d'Esports Manresa

Luque
Solernou
Florent
Agus
Moha
Bernat
Marçal Lladó (Monchi, 81')
Adri Arenas (Diego Carrillo, 63')
Javi López
Manel Sala
Brian (Biel Rodríguez, 85')

Gols

0-1 (12'), Marçal Lladó
0-2 (44'), Brian, de penalti
0-3 (63'), Javi López
1-3 (67'), Moncho, de penalti
1-4 (74'), Manel Sala
2-4 (90'), Moncho

Àrbitre

Sr. Sergio Alegre López, de la delegació de Lleida. Va estar auxiliat per Albert Manrique Tomás i Gerard Gras Roy.

Targetes

Viti
//
--

Camp

Municipal de Can Sant Joan, 200 espectadors.

- Resultats
- Classificació