Somatemps s'ha d'amagar per celebrar finalment el seu quart aniversari... a Barcelona

La formació d'extrema dreta va fer dos intents infructuosos al Bages i no s'ha arriscat a ser rebutjada per tercera vegada

Josep Alsina, un dels pares espirituals de Somatemps
Josep Alsina, un dels pares espirituals de Somatemps | Adrià Costa
29 d'abril del 2018
Actualitzat a les 19:43h
La formació d'extrema dreta Somatemps celebrarà finalment el seu quart aniversari a Barcelona després que la rebutgessin en dos establiments del Bages, on havia intentat fer la reserva amagant la seva identitat.

La matinal i posterior sopar se celebrarà el proper dia 5 de maig en un hotel "a cinc minuts de la plaça Catalunya" de la capital catalana. En aquesta ocasió els revisionistes històrics han arribat a amagar el lloc on es portarà a terme la jornada per evitar que els passi el que en dues ocasions els ha passat al Bages aquestes darreres setmanes.

La seva primera intenció va ser fer la jornada a l'Oller del Mas, a Manresa. La reserva la van fer sense identificar-se com a Somatemps, però quan l'establiment ho va conèixer, va anular la reserva. Posetriorment, van fer la mateixa acció a l'Hotel Ramon Park, de Santpedor, que quan va saber que qui hi havia darrera de la reserva era l'entitat d'extrema dreta, també la va anular.

Aquest fet va enutjar els espanyolistes que van arribar a escriure articles en la seva web contra qui signa aquest article, atribuint-li la marxa enrere dels establiments hotelers. Amb totes les precaucions possibles, Somatemps celebrarà finalment el seu quart aniversari a Barcelona, malgrat que no ha fet públic en quin hotel. Tampoc sabem si en aquesta ocasió han fet la reserva identificant-se, o com en les dues ocasions anteriors, han fet una reserva genèrica per a entre 50 i 100 comensals.

Somatemps, la primera Societat Civil Catalana, que es va omplir de feixistes

Somatemps es va fundar a Santpedor fa uns quatre anys de la mà de Josep Ramon Bosch i altres espanyolistes catalans. En els seus origens pretenia tenir una funció com la que posteriorment va desenvolupar Societat Civil Catalana, fundada pel mateix Bosch, però ho van descartar perquè de seguida es va omplir de persones provinents de formacions feixistes.

Malgrat el posterior naixement de Societat Civil Catalana, Somatemps va continuar existint, amb una funció més propera al revisionisme històric, negant l'aixecament militar de 1936 i defensant que era la República la que s'havia instaurat a través d'un cop d'Estat.