El projecte VOZES rep el premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat 2018

La periodista Mònica Terribas li ha lliurat el premi en el marc del 15è Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya CLAM

Pablo González, Susana Serrano i Mònica Terribas
Pablo González, Susana Serrano i Mònica Terribas | Clam
Mar Martí
29 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:13h
El Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (Clam) ha lliurat aquest diumenge el Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat 2018 al projecte Vozes de l'Associació Músics per la Pau i la Integració. La periodista Mònica Terribas ha estat l'encarregada de lliurar el guardó a aquesta entitat. El jurat del premi ha decidit enguany lliurar el guardó a Vozes "pel seu treball de foment de la integració d'infants i joves a través de l'ensenyament musical als diferents districtes de la ciutat de Barcelona". Vozes és un projecte músico-social que des de l'any 2014 treballa per apropar la música i l'art a infants i adolescents que viuen en barris amb dificultats d'accés a la cultura. Actualment el projecte ofereix formació musical gratuïta a més de 500 joves.

Pablo González i Susana Serrano, en representació de Vozes, han estat els encarregats de rebre el Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat 2018, que es lliura cada any en el marc del Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (Clam). Durant la gala, una setantena d'infants i joves de Vozes han fet un petit concert per mostrar el seu treball musical fruit de la formació que reben d'aquesta entitat. 

Un dels impulsors de Vozes, Pablo González, ha mostrat el seu agraïment pel guardó i ha recordat que aquest premi "és pel treball que fan tots aquests joves i per tenir contacte amb la bellesa de la música". Per la seva banda, Susana Serrano ha recordat que el projecte és el resultat de la solidaritat de moltes persones que dediquen el seu temps i recursos a fer-ho possible. 

El jurat del premi, després de valorar diverses candidatures, va anunciar el 21 d'abril passat atorgar aquest guardó a Vozes "pel seu treball de foment de la integració d'infants i joves a través de l'ensenyament musical als diferents districtes de la ciutat de Barcelona". L'organització ha tingut en compte el treball que des de l'any 2004 s'està desenvolupant amb joves i infants amb dificultats d’accés a la cultura, a través de la formació musical gratuïta. Pel Clam, aquest projecte "respon perfectament al missatge i l'actitud vital que guia l'obra del bisbe Pere Casaldàliga i, per tant, la fa mereixedora del premi que duu el seu nom en aquesta 15a edició".

De la seva banda, la periodista Mònica Terribas ha lloat la tasca i el missatge de Pere Casaldàliga: "la persona que més m'ha fet sentir que Déu existeix”. La periodista catalana ha afegit que en Pere Casaldàliga "ens ha ensenyat a caminar per la vida i ens ha dit: mireu als ulls dels altres perquè és obligatori que sapiguem posar-nos a les sandàlies dels altres per denunciar les injustícies i lluitar per combatre-les". Terribas també ha apel·lat a "convertir la decepció en esperança". 

Reconeixement a la trajectòria professional d'Agustí Villaronga

El festival Clam també ha reconegut la trajectòria professional del cineasta Agustí Villaronga en un acte celebrat aquest dissabte al vespre a l'Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles. Villaronga va presentar el seu treball, 'El Testament de la Rosa', un documental on ret tribut a la desapareguda actriu catalana Rosa Novell.