El Clam acollirà una mostra de la creativitat audiovisual de persones amb discapacitat

Fotograma de «El talent» curt fet per usuaris d'Ampans
Fotograma de «El talent» curt fet per usuaris d'Ampans | Ampans
Redacció
28 d'abril del 2018
Actualitzat a les 20:49h
El Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (Clam) enfilarà la seva segona setmana amb força i ho farà amb un acte important a l'Espai de la Plana de l'Om de Manresa, dilluns a les 6 de la tarda, amb el protagonisme d'Ampans, que oferirà una mostra de la creació audiovisual de persones amb discapacitat intel·lectual.

La creació audiovisual s'ha mostrat com una eina important per a la motivació, desenvolupament personal, aprenentatge i inclusió activa de les persones amb DisCapacitat Intel·lectual. Ampans ha començat a desenvolupar projectes audiovisuals tant de formació com de producció pròpia i dins el marc de col·laboració amb el Clam, a partir de la propera edició, convocarà un Premi pel foment de la Creació Audiovisual aprofitant la plataforma de difusió que ens ofereix el Festival Internacional de Cinema Solidari de Catalunya que amb els canals propis d'Ampans i els de l'associació DINCAT asseguren una amplia difusió, fins i tot a nivell internacional.

Sovint veiem pel·lícules o produccions realitzades per professionals de la industria que tracten el tema de la discapacitat, però es desconeix la feina que fan les persones amb DI i que mostren en imatges la seva visió, no només de la seva realitat, si no d'aspectes socials de tot tipus analitzats des de la seva òptica particular.

Així, a les 6 de la tarda es presentarà el Premi i una sessió oberta al públic mostrant una selecció d'aquests treballs audiovisuals que sorgeixen del talent i la creativitat d'aquests artistes amb DI, sigui com a actors, directors, guionistes o tècnics d'aquestes produccions. El Premi que estarà dotat economicament té com a finalitat a més de donar visibilitat a una nova mirada en el cinema, la d'esperonar a aquestes persones amb DI perquè continuïn amb aquesta meravellosa tasca creativa reconeixent la vàlua de la seva feina. Ampans i el Clam conviden a tothom a veure el resultat de les grans capacitats que ens ofereix la discapacitat i comprovar com és possible la inclusió de totes aquestes persones, també en la industria cinematogràfica.