Canonge, el restaurant d'Ampans, celebra 10 anys

Empar Moliner i Joan Soler, i el cuiner Diego Alías, participaran en els actes de celebració de l'aniversari de l'establiment

Presentació dels actes del 10è aniversari del Restaurant Canonge
Presentació dels actes del 10è aniversari del Restaurant Canonge | Ampans
Redacció
27 d'abril del 2018
Actualitzat a les 14:36h
Ampans ha fet balanç aquest divendres al matí dels reptes i oportunitats  que ha significat el restaurant Canonge al llarg dels seus 10 anys de vida. El director d'Ampans, Toni Espinal, acompanyat de membres de l'entitat, i de treballadors i familiars del Canonge, ha explicat els inicis del projecte i la seva consolidació com a proposta laboral d'èxit per a persones amb necessitats de suport a la feina.

Al llarg d'aquests 10 anys Ampans ha contractat 21 persones amb discapacitat i amb necessitats de suport, com a cambrers i ajudants de cuina. Actualment l'equip del Canonge el configuren 13 persones, 10 de les quals treballen amb suport.

El Canonge va ser una aposta d'Ampans per crear oportunitats laborals per les persones amb discapacitat, amb l'objectiu de crear llocs de treball dignes i amb reconeixement social. És una fórmula, segons ha dit Toni Espinal, replicable i que l'entitat estudia ampliar i acompanyar entitats i organitzacions socials que també es plantegen entrar en el sector de la restauració.

A la presentació en premsa del programa d'actes, Espinal ha estat acompanyat de Janeta Camps, membre de l'equip directiu d'Ampans, que ha recordat les persones que han col·laborat amb el Canonge al llarg d'aquests anys, com el xef Nandu Jubany, que va ajudar l'entitat a reorientar la proposta gastronòmica i d'espai del Canonge, i de la Fundació Alícia i les Cuineres del Bages, que han cedit alguns dels seus plats a la carta del restaurant.

El testimoni de Mercè Magem, mare d'Enric Vall, cambrer del Canonge des de fa 2 anys, ha explicat el que ha significat la feina del seu fill. La Mercè ha destacat l'esperit de superació del seu fill pel repte que li suposa la feina i ha agraït el suport rebut en tot moment per l'equip del Canonge.

Al seu torn, la Marta Padró i l'Albert Altarriba, amb 6 i 2 anys d'experiència al Canonge, respectivament, s'han afegit a l'acte expressant la seva il·lusió per la feina que fan cada dia.

Un programa d'actes amb Empar Moliner i Joan Soler, i Diego Alías

El Canonge presenta un programa d'actes on sota el nom "10 anys en 10 plats" el xef Diego Alías, de Ca l'Amador (Josa del Cadí), cuinarà a 4 mans amb  l'equip del Canonge un sopar el 7 de juny, amb prèvia inscripció, i en el que fusionarem les cuines de dues comarques, l'Alt Urgell i el Bages.

Abans però, hi ha previst un altre acte, un sopar tast amb l' escriptora Empar Moliner i l'enòleg Joan Soler , durant el qual es posarà nom a dos nous vins que Ampans està a punt de treure al mercat, un Sumoll i un cupatge a base de Mandó. Aquest acte, de fet, és el que inaugura el programa de celebració, i serà el dijous 10 de maig, a les 8 al Canonge, amb inscripció prèvia.

Entre els actes previstos també s'ha programat un tast vertical de l'U d'Urpina i una competició entre els formatges Serrat Gros d'Ossera i els Muntanyola d'Urpina, un projecte d'Ampans.