Les relíquies de Sant Maximilià Kolbe seran a la parròquia de Sant Josep de Manresa diumenge

Es tracta dels pèls de la seva barba, que és l'únic que en va quedar després que fos incinerat a Auschwitz on es va lliurar voluntàriament com a substitut d'un pare de família al que volien executar

Retrat de Sant Maximilià Kolbe
Retrat de Sant Maximilià Kolbe | Milícia de la Immaculada
Redacció
27 d'abril del 2018
Actualitzat a les 22:57h

Retrat de Sant Maximilià Kolbe Foto: Milícia de la Immaculada


La santa missa que s'oficiarà a la parròquia de Sant Josep de Manresa el proper diumenge 29 d'abril a les 9 del vespre comptarà amb les relíquies de Sant Maximilià Kolbe, el sacerdot d'origen polonès que va ser incinerat en els forns crematoris d'Auschwitz, després de lliurar-se com a substitut voluntari d'un pare de família al que anaven a executar.

Les úniques relíquies corporals que queden de Sant Maximilià Kolbe són pèls de la seva característica barba. En el mes de desembre de 1940, durant la Segona Guerra Mundial, el sacerdot es va rasurar la barba que s'havia deixat créixer al Japó mentre hi era de misió. Segons explica la tradició, el seu barber va decidir amagar aquests pèls i guardar-los, ja que els frares de Niepokalanów suposaven que el pare Kolbe podria arribar a ser declarat sant després de la seva mort.

Des d'aquest dissabte fins a l'1 de maig, les relíquies de Sant Maximilià Kolbe recorreran diverses esglésies i convents de les diòcessis de Barcelona, Vic i Girona, convidant a l'oració dels feligresos. La Milícia de la Immaculada, fundada per ell a Espanya l'any 1917, coordina aquesta gira que començarà per Barcelona i passarà per Manresa, Igualada, Sabadell, Mataró, Girona i Tiana. La gira recorda que aquest cap de setmana del 28 i 29 d'abril, es compleixen 100 anys de l'ordenació de Sant Maximilià Kolbe i de la seva primera missa.