L'ICL Manresa tancarà la fase regular rebent l'Actel Lleida al Congost

Els bagencs buscaran la victòria davant uns lleidatans que podrien baixar

L'ICL Manresa tancarà la temporada regular divendres
L'ICL Manresa tancarà la temporada regular divendres | Bàsquet Manresa
26 d'abril del 2018
Actualitzat a les 20:59h

L'ICL Manresa acaba la fase regular (divendres, 19.00h) rebent l'Actel Lleida amb la incertesa de qui serà el seu rival al play-off d'ascens. Els d'Aleix Duran són ara tercers i saben que jugaran contra Valladolid o Corunya. Les combinacions són múltiples. Una victòria manresana combinada amb una derrota del Prat alteraria les posicions finals. Però gallecs i castellans també podrien variar la seva classificació en funció dels marcadors de divendres. El tècnic de l'ICL Manresa ho ha valorat en la roda de premsa prèvia celebrada a les instal·lacions de Kouten.

Guillem Jou continua sent la única baixa

Per primer cop, la setmana de l'ICL Manresa ha anat de divendres a divendres. Aquest timing no ha afectat massa una plantilla que continua només amb la baixa de Guillem Jou. L'escorta comença a veure el final del seu calvari i ja fa alguns exercicis de desplaçament i salt. Duran s'ho pren amb paciència i alerta que "és diferent l'alta mèdica que l'esportiva". La resta de jugadors segueix amb les mateixes condicions que dies enrere. El club cuida a Álvaro Muñoz i Jokubas Gintvainis nota positivament els efectes de la turmellera que utilitza. 

Agafar sensacions

Duran afronta la darrera jornada com una oportunitat d'agafar sensacions de cara a l'imminent inici del play-off d'ascens. Un triomf ajudaria a eliminar les males sensacions de la darrera jornada al Prat i treure's el mal regust de tots aquells aspectes que l'ICL Manresa va fer malament, com van ser les pèrdues de pilota o la fragilitat en el rebot defensiu. La sessió de vídeo posterior va servir perquè els jugadors s'adonessin que "factors de depenien de nosaltres els podíem fer millor". 

No es pensa en el play-off

Duran vol centrar-se en el partit contra l'Actel Lleida sense anar més enllà. Malgrat les possibilitats estan reduïdes a Corunya i Valladolid les casuístiques són diverses i el tècnic de l'ICL Manresa prefereix no fer massa càbales. "Primer hem de jugar contra el Lleida i després tindrem una setmana per pensar-hi. Després del partit ja veurem qui ens toca", reflexiona Duran. L'entrenador terrassenc no vol mullar-se sobre possibles preferències ja que creu que pensar sobre això és desfocalitzar el derbi contra l'Actel Lleida. 

El Lleida en perill de descens

Si l'ICL Manresa es juga quedar segon o tercer, l'Actel Lleida es juga la permanència a la lliga LEB. Els lleidatans són penúltims i una derrota els envia a la LEB Plata. Els bagencs buscaran el triomf per optar a la segona posició si el Prat perd contra un Barça B que no té la salvació assegurada. Però Duran també busca sensacions de cara al play-off. Malgrat les amistats que té Duran a Lleida i jugar-se el què es juguen els de la Terra Ferma, l'esport professional no entén de romanticisme i els bagencs no faran cap concessió. 
Arxivat a