Un acord amb fiscalia tanca el cas de les irregularitats en un procés de selecció de l'Ajuntament

L'acusada ha acceptat la l'autoria dels fets, que constitueixen un delicte de falsedat en document oficial, i la pena de 12 mesos de presó i una multa

Redacció
26 d'abril del 2018
Actualitzat a les 17:13h

Imatge dels jutjats de Manresa. Foto: Mar Martí


Aquest dijous ha quedat tancat el procediment judicial pel cas de les irregularitats detectades en un procés de selecció municipal, que va ser denunciat per l'Ajuntament de Manresa l'agost de 2016 i que va avançar NacióManresa. Al jutjats de Manresa ha tingut lloc l'anomenada vista de conformitat, en el marc de la qual la treballadora denunciada i l'Ajuntament han acceptat els termes de l'acord proposat per la fiscal ia davant el jutge, que l'ha ratificat i ha dictat sentència.

El cas es remunta a l'estiu de 2016, en el marc d'unes proves d'un procés de selecció de personal municipal, per constituir una borsa de tècnics de grau mitjà d'ocupació. Un membre del tribunal qualificador es va adonar que l'examen lliurat per un dels aspirants en una de les proves havia desaparegut i havia estat substituït per un altre exercici. L'Ajuntament va considerar que el fet podia ser constitutiu de delicte i va presentar denúncia al jutjat de guàrdia.

L'acord ratificat en la vista judicial, que fa innecessària l'obertura de judici, estableix que l'acusada admet l'autoria del delicte de falsedat en document oficial i accepta la pena de 12 mesos de presó, amb inhabilitació especial del dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna. També li imposa una multa de 6 mesos a raó d'una quota de 6 euros per dia. La condemna no comportarà ingrés a presó, pel fet que és inferior a dos anys, sempre que no delinqueixi en el termini de dos anys.

Un cop tancat el procediment judicial, en compliment de la legalitat vigent, l'Ajuntament de Manresa obrirà expedient disciplinari a la persona afectada.