El Salí de Súria celebra el seu 25è aniversari amb una nova etapa de la revista

Els periodistes Quico Sallés i Núria Balaguer, durant l'acte commemoratiu del 25è aniversari d'El Salí
Els periodistes Quico Sallés i Núria Balaguer, durant l'acte commemoratiu del 25è aniversari d'El Salí | AjSú
Redacció
26 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:39h
El saló de sessions de la Casa de la Vila de Súria es va omplir de gent el passat divendres 20 d'abril en l'acte commemoratiu del 25è aniversari de la revista El Salí, que també va servir per presentar la seva nova etapa. L'acte va comptar amb la participació del conegut periodista bagenc Quico Sallés, que va elogiar la publicació surienca com a exemple de bon periodisme local.

L'acte, presentat per la periodista surienca Núria Balaguer, va reunir membres del nou i de l'antic equip redaccional de la revista. La celebració dels 25 anys d'El Salí formava part del programa de Sant Jordi.

L'actual president de la revista, Carles Codina, va destacar que el nou equip de redacció vol seguir l'exemple de "constància i compromís" dels seus antecessors. En nom de l'equip redaccional sortint, l'expresident d'El Salí, Jaume Vilanova, va agrair el treball i el suport de totes les persones que han fet possible la continuïtat de la revista, amb un esment especial per als desapareguts Jaume Ars i Ramon Massana.

En aquesta nova etapa, El Salí també ha estrenat un nou disseny original de la surienca Maria Vila. En el transcurs de l'acte, la dissenyadora surienca va explicar que els principals objectius d'aquest canvi són "donar més valor a la feina que s'hi fa" i facilitar la lectura de la publicació.

Per la seva banda, Quico Sallés va recordar els seus orígens professionals com a periodista a la Catalunya central, remarcant que "tot periodisme és local". Sallés va parlar del 25è aniversari d'El Salí com "un fenomen extraordinari" que s'emmarca en una sòlida tradició catalana de periodisme de proximitat.

El periodista barceloní va afegir que l'exercici del periodisme local exigeix "un extraordinari exercici de naturalitat i honestedat amb l'ofici" per la seva proximitat als fets. Quico Sallés també va elogiar la persistència de l'equip sortint d'El Salí i va agrair "la gosadia" dels nous components de la redacció.

L'alcalde Josep Maria Canudas es va afegir als agraïments i felicitacions als membres nous i antics d'El Salí, en haver convertit la publicació "en una referència de la vida surienca i un exemple d'esforç i de professionalitat". Segons el batlle surienc, "una de les grans lliçons d'El Salí és que no hem de tenir por dels canvis", ja que la revista ha aconseguit adaptar-se a les transformacions que han sacsejat el món de la comunicació en les darreres dècades.

Josep Maria Canudas va afegir que El Salí "és un mitjà de qualitat que recull l'herència d'una llarga tradició de periodisme local, amb bons professionals suriencs que han portat i porten el nom de la vila més enllà dels límits del nostre municipi".

L'alcalde de Súria també va afirmar que la inclusió de l'acte commemoratiu en el programa de Sant Jordi "és la nostra manera de dir" que el periodisme ben fet "forma part de la cultura amb majúscules".

L'acte va acabar amb un col·loqui entre Quico Sallés i el públic assistent al voltant de temes d'actualitat política catalana, arran de la recent publicació del seu llibre 'On eres l'1-O?'. Segons Sallés, "encara no som prou conscients de la força que va tenir" la celebració del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre.

Quico Sallés és periodista especialitzat en el seguiment de l'actualitat política catalana i actualment col·labora en el digital El Món i en el programa Preguntes freqüents de TV3.

En anteriors aniversaris d'El Salí, els periodistes convidats van ser Josep Cuní i el desaparegut Carles Capdevila.
Arxivat a