L'ascensor entre Santa Llúcia i la plaça Major torna a funcionar amb normalitat

L'Ajuntament ha restablert aquest dijous al matí l'horari de funcionament de 6 del matí a 12 de la nit després que l'aparell hagi operat ininterrompudament i sense incidències durant les últimes hores

Nou ascensor que enllaça plaça Major amb carrer de Santa Llúcia
Nou ascensor que enllaça plaça Major amb carrer de Santa Llúcia | AjM
Redacció
26 d'abril del 2018
Actualitzat a les 14:22h
L'ascensor del carrer de Santa Llúcia i la plaça Major de Manresa torna a estar operatiu amb l'horari previst de 6 del matí a les 12 de la nit després que els tècnics de l'empresa encarregada de la instal·lació i el manteniment de l'aparell hagin comprovat que funciona correctament. De fet, l'ascensor ha operat ininterrompudament i sense incidències des del migdia de dimarts fins a l'hora del tancament de dimecres al vespre i també durant tot aquest matí de dijous.

L'empresa ha detallat a l'Ajuntament de Manresa que els treballs realitzats durant aquests dies han consistit en fer un ajustament del mecanisme d'enclavament de les dues portes, dilluns al matí, i que la resta d'aquell dia i dimarts van prosseguir amb una revisió general del conjunt d'elements mecànics, elèctrics i electrònics de la instal·lació. Cal recordar que dissabte passat una persona hi va quedar atrapada durant 40 minuts.

També ha assenyalat que després de l'incident de dimarts al matí, l'aparell va entrar en servei al migdia sota la supervisió del seu personal tècnic, fins a les 9 del vespre, sense enregistrar-se cap anomalia la resta del dia.

Dimecres, d'acord amb l'Ajuntament, l'empresa responsable de la instal·lació i el manteniment va establir un dispositiu permanent de revisió i control, de les 9 del matí a les 9 del vespre, per comprovar l'efectivitat dels treballs realitzats. Durant tota la jornada l'aparell va funcionar amb normalitat i sense registrar cap d'incidència.

Tot i que a causa dels problemes tècnics l'aparell ha funcionat de manera intermitent des de la seva inauguració, divendres passat, l'empresa ha posat de relleu que les xifres d'utilització són força significatives: fins el tancament de dimecres al vespre s'havien registrat un total de 776 viatges, 220 dels quals el mateix dimecres. Això implica que, amb una mitjana de dos usuaris per viatge, l'ascensor hauria estat utilitzat per més de 1.500 usuaris en sis dies, tot i les interrupcions del servei.

Per aquesta raó, l'empresa ha comunicat a l'Ajuntament que ampliarà la periodicitat de les revisions durant un mes, i que en farà una cada setmana per tal d'assegurar que el funcionament de l'aparell sigui correcte.