Les pluges obliguen a buidar de nou el llac de Navarcles

L’Ajuntament s’ha vist obligat a replantejar el projecte inicial

Redacció
26 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:30h
El passat mes de gener el llac de Navarcles va ser buidat amb l'objectiu de reduir el volum dels fangs i poder-los treure durant el mes d'abril. No obstant les previsions inicials s'han vist truncades degut a l'excepcional climatologia dels primers mesos de l'any. Les persistents pluges han provocat que el cabal del riu Calders sigui d'allò més elevat impossibilitant l'assecament del llac.

D'altra banda, l'empresa que va guanyar el concurs per treure els fangs ha renunciat a l'execució de l'obra. Degut a això, l'Ajuntament ha iniciat un pla d'urgència per a solucionar de manera temporal i tornarà a programar els treballs de buidatge per a més endavant. 

Així doncs, s'ha decidit contractar una empresa per a que s'encarregui d'extreure els fangs del llac i els dipositi al Pla de Cal Tàpies de manera provisional amb l'objectiu de condicionar l'espai per activitats lúdiques durant l'estiu. Simultàniament l'Ajuntament convocarà un concurs públic per a contractar una empresa que s'encarregui de transportar els fangs retirats fins a l'abocador tal i com estava previst inicialment. 

D'altra banda, des de l'Ajuntament informen que si algun veí volgués els fangs per a un ús personal només cal fer la petició al consistori. Aquest també informa de la prohibició de retirar la terra sense autorització o de realitzar qualsevol tipus d'abocament.