La Festa Alícia't programa més de 150 activitats de promoció de l'alimentació saludable

Cuiners amb estrella de la província de Barcelona donaran a conèixer les seves receptes

Un dels plats que ensenyarà a cuinar el xef de L'Ó, Jordi Llobet
Un dels plats que ensenyarà a cuinar el xef de L'Ó, Jordi Llobet | Gemma Aleman
Gemma Aleman
25 d'abril del 2018
Actualitzat a les 21:43h
La sisena edició de la Festa Alícia't, que se celebrarà el 28 i 29 d'abril a Món Sant Benet, comptarà amb més de 150 activitats de promoció de l'alimentació saludable. Amb el 50% de les entrades exhaurides, els organitzadors, la Fundació Catalunya La Pedrera i la Diputació de Barcelona confien a superar la xifra dels 6.000 visitants de les darreres edicions. Entre les novetats d'enguany hi haurà les demostracions dels cuiners de la província de Barcelona amb Estrella Michelin, Nandu Jubany (Can Jubany), Jordi Llobet (L'Ó), Oriol Rovira (Els Casals) i de la cuina de l'Estany Clar. A més, comptarà amb un espai expositiu amb els atractius turístics i gastronòmics de les comarques de Barcelona.

El certamen comptarà amb mig centenar de tallers per a tots els públics. Dels adreçats als adults destaca que, a banda de promoure l'alimentació saludable, inclouran les noves tendències, com ara hamburgueses veganes o receptes amb fermentats; apostaran per la creativitat realitzant, per exemple croquetes líquides; o posaran l'èmfasi en les restriccions alimentàries, com ara un d'adreçat a intolerants al gluten. Simultàniament, pels més petits, hi haurà d'específics en els quals aprendran des d'elaborar hamburgueses saludables de colors a experimentar amb la cuina.

Tastos guiats

El certamen comptarà, a més, amb tastos guiats per especialistes que permetran descobrir els productes agroalimentaris i els projectes que s'estan realitzant a la província de Barcelona, com ara el de les Vies Blaves o els vins de la DO Alella. A la plaça hi haurà un mercat de productes agroalimentaris procedents de les onze comarques de Barcelona, així com també amb la presència de la Xarxa de Productes de la Terra i diverses experiències turístiques de temàtica gastronòmica. A més, s'han previst un espai on els territoris presents a la festa puguin exposar els seus tresors gastronòmics.

En aquest sentit, el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ha remarcat l'"aparador" que esdevé la festa dels productes de les comarques de Barcelona. "El visitant trobarà idees, motius i gustos d'indrets on visitar", ha dit. En aquest sentit, la coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Rosa Serra ha remarcat que l'aliança entre Diputació i Fundació Catalunya La Pedrera, que enguany per tercer any coorganitzen l'esdeveniment, "ens beneficia" i que ha permès que la festa sigui també una aposta "pel producte local i de qualitat" i un incentiu per a la seva "comercialització".

La tasca de la Fundació Alícia

Els professionals de la Fundació Alícia donaran a conèixer, a través dels tallers, alguns dels projectes que estan realitzant per a la millora de la salut de les persones. Simultàniament, i com a novetat d'enguany, els assistents podran participar en una visita especial en la qual coneixeran de ben a prop la tasca que s'hi realitza.

Per la seva part, la Fundació Catalunya La Pedrera també comptarà amb un espai en el qual difondrà projectes com la Cooperativa Mans o el projecte Life-Montserrat, entre altres.

Món Sant Benet i l'alimentació

La directora de la Fundació Catalunya La Pedrera, Marta Lacambra, ha posat l'èmfasi en el fet que es tracta d'una edició molt especial de la Festa Alícia't que consolida l'aposta de l'equipament per l'alimentació. Ha recordat que arriba després de la celebració del desè aniversari de Món Sant Benet i en plena construcció d'una nova "experiència" que girarà entorn de "l'alimentació, el coneixement, la recerca ecològica i l'ocupació de joves en situacions especials".