Castellbell celebrarà la Fira d'Arrel durant el primer cap de setmana de maig

La Trobada Gegantera i la Fal·lera bastonera mobilitzaran més de 400 persones de colles locals i d’arreu del país

Els carrers del Borràs tornaran a omplir-se amb la Fira d'Arrel
Els carrers del Borràs tornaran a omplir-se amb la Fira d'Arrel | AjCbiV
Redacció
25 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:16h
El primer cap de setmana de maig Castellbell i el Vilar celebra la Fira d'Arrel al nucli del Borràs. El comerç al carrer i la mostra de cultura popular compartiran protagonisme els dies 5 i 6 de maig amb un programa carregat d'al·licients. Dissabte a la tarda el comerç sortirà al carrer Joaquim Borràs que també acollirà la cercavila, la Trobada Gegantera i la Fal·lera Bastonera. Més de 400 persones de les colles locals i de grups d'arreu del país protagonitzaran la mostra de cultura popular. La jornada de dissabte es tancarà amb el concert del grup de versions Xarop de nit a partir de les 10.

Fira ecològica i de segona mà

Diumenge al matí la Fira d'Arrel continuarà amb el comerç del municipi al carrer Joaquim Borràs. L'oferta es completarà amb les fires Ecomarket i Fleamarket que esdevenen dos mercats, un d'ecològic, i el segon amb productes de segona mà.

Festa del Panellet

El cap de setmana es completarà diumenge al matí amb la tradicional Festa del Panellet a l'Ermita. La festa, d'origen medieval, començarà amb la missa a l'església de Sant Vicenç de Castellbell. A continuació, es beneirà el pa i la coca i s'anirà en processó fins al Pedró on també es beneirà el terme i es repartirà el panellet. La festa és la més antiga del poble i té els seus orígens en l'època de la pesta que va viure Catalunya l'any 1647 en què es feien pregàries i ofrenes a les esglésies per deslliurar-se d'aquesta epidèmia. La festa acaba amb el tradicional joc de la Dama, que ja es jugava a la Catalunya de principis del segle XVII. Amb tres-cents anys d'història, aquest joc d'atzar consisteix en un taulell dividit en diferents caselles i on al centre hi ha una agulla metàl·lica que gira sobre el seu propi eix. Els jugadors compren una sèrie de fitxes de fusta i cada jugador amb un cop sec ha de fer girar l'agulla sempre en direcció a les agulles del rellotge. El guanyador és qui aconsegueix fer anar a parar l'agulla a la casella on hi ha la Dama.