Cardona acollirà diumenge la tercera edició de la Fira d’Oli i Pa

Al llarg del matí es podrà passejar entre una vintena de paradetes d’oli, pa i altres productes innovadors

Redacció
25 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:23h
La plaça de la Fira de Cardona tornarà a ser l'escenari de la Fira d'Oli i Pa, que aplega una vintena de parades en què són protagonistes aquests dos productes. Serà aquest diumenge 29 d'abril durant tot el matí.

El pa, de forner sempre i de qualitat, arribarà a fira de la mà d'un flequer local i d'un altre procedent de Solsona. Pel que fa a l'oli, a la fira se'n podrà trobar de diferents varietats i procedències: oli de Pau i oli Canyal procedents de l'Empordà, també oli i vi de Calonge, els olis Migjorn del Berguedà, i diferents olis de les terres de Lleida i del Penedès. A més, es podrà tastar i comprar vi d'aquests territoris, diverses marques de ratafia i altres productes singulars, així com alguns productes artesans de Menorca.

Completaran la oferta comercial del diumenge algunes parades de productes no alimentaris com ara la d'un artesà local que elabora espelmes a partir d'oli reciclat, a més de celebrar-se també el mercat setmanal tradicional de Cardona.

La Fira d'Oli i Pa de Cardona és una iniciativa de l'empresa vigatana Firàlia que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament i també de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (ADSOLCAR).

L'objectiu de la Fira d'Oli i Pa és facilitar que els petits productors d'oli de qualitat puguin fer arribar els seus productes als consumidors finals de la manera més directa possible. Així mateix, els elaboradors de diferents varietats de pa artesà volen donar a conèixer els productes i la manera de fer que els defineixen davant dels seus clients potencials, que cada vegada són més.

La fira té una vessant pròpiament comercial i una altra de divulgativa ja que, a més de vendre-hi productes de qualitat, els diferents assentadors participants pretenen generar cultura de l'oli i del pa. Com a bons coneixedors de tot allò que produeixen i comercialitzen, expliquen als visitants les particularitats de cada producte i els ofereixen tota la informació sobre el seu origen i propietats.
Arxivat a