Dimecres es presentarà el llibre dels Treballs de recerca d'alumnes del Bages i el Moianès

Tindrà lloc a l'auditori de la Plana de l'Om a partir de les 7 de la tarda

Redacció
24 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:12h
Aquest dimecres es realitzarà la presentació del llibre "Treballs de recerca d'alumnes de batxillerat del Bages i del Moianès. Curs 2017-2018", a l'auditori de la Plana de l'Om a partir de les 7 de la tarda.

Aquesta és una publicació anual que es realitza des del curs 2000-2001 i que recull els resums dels 54 treballs de recerca més interessants presentats per l'alumnat de 2n curs de batxillerat i un annex amb una breu fitxa de la resta dels 797 treballs fets, a més d'un apartat de bibliografia i de treballs del curs anterior premiats en diferents convocatòries. Del llibre se n'editen 900 exemplars.

Els objectius de la publicació del llibre són els d'oferir un marc de reconeixement als treballs d'investigació més valuosos realitzats per l'alumnat de 2n curs de batxillerat, divulgar-los fora de l'àmbit escolar, contribuir a incentivar la seva qualitat, servir com a referent tant temàtic com metodològic per l'alumnat que realitza el 1r curs de batxillerat i potenciar el concepte de recerca com a una actitud permanent en la vida de l'estudiant.

L'acte de presentació consistirà en dues parts. En primer lloc s'impartirà la conferència  L'Art de transformar la ment a càrrec de la metgessa especialista en neurociència  Dra Mª Rosa Casafont i Vilar, llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster Universitari en Neurociències per la Universitat de Barcelona, autora dels llibres Viatge al teu cervell i Viatge al teu cervell emocional i coautora de Educarnos para educar. Neuroaprendizaje para transformar la educación. Seguidament, es farà el lliurament del llibre a l'alumnat que hi ha aportat el resum del seu treball.

L'edició del llibre és coordinada pel Centre de Recursos Pedagògics del Bages amb la participació i implicació directa dels 16 centres de secundària de la comarca del Bages i Moianès. El llibre té el suport del Consell Comarcal del Bages i la UManresa - Universitat de Vic Universitat de la Catalunya Central. El llibre és editat per Zenobita Edicions.