L'alumne del Conservatori Arnau Balcells guanya un Premi BBVA de Música

El jove s'ha imposat en la categoria júnior dels premis al Talent Individual

Arnau Balcells, al centre dels tres premiats
Arnau Balcells, al centre dels tres premiats | BBVA
Redacció
24 d'abril del 2018
Actualitzat a les 14:47h
L'alumne del Conservatori de Música de Manresa, Arnau Balcells Berenguer, ha estat el guanyador en categoria júnior dels Premis BBVA de Música al Talent Individual. Balcells ha rebut un premi de 1.000 euros que ha d'anar destinat a formació musical o a la compra d'instruments o partitures.

Els millors 113 estudiants de música d'arreu de Catalunya han participat a la tercera edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual que s'ha celebrat al Conservatori del Liceu, a Barcelona. 

Aquest Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, i té com a objectiu potenciar la formació musical dels joves músics estudiants per a facilitar que puguin dedicar-se professionalment a la música. Compta amb la coorganització de l'Associació de Conservatoris de Catalunya. 

Forma part dels nou Premis culturals que la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, porta a terme en temàtiques tan diverses com la literatura, el teatre, la música de cambra, el dibuix i la pintura, el circ i el cinema de muntanya amb l'objectiu d'ajudar en la difusió i projecció dels professionals i estendre la cultura arreu de Catalunya. 

Els Premis al Talent Individual són, en funció de cada categoria: 

- Categoria Aleví: 500 euros a destinar en formació musical o en compra d'instruments, partitures... El guanyador ha estat Ot Ortega Travé, piano, del Conservatori de Música dels Pirineus. 
- Categoria Júnior: 1.000 euros a destinar en formació musical o en compra d'instruments, partitures... El guanyador ha estat Arnau Balcells Berenguer, piano, del Conservatori Municipal de Manresa. 
- Categoria Jove: 1.500 euros a destinar en formació musical o en compra d'instruments, partitures... La guanyadora ha estat Clara Garriga Traugut, violí, de l'IEA Oriol Martorell de Barcelona.