L'Avinent Manresa femení iniciarà dissabte la competició a la Divisió d'Honor

L'equip absolut femení de l'Avinent Manresa
L'equip absolut femení de l'Avinent Manresa | CAM
Redacció
24 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:27h
Aquest dissabte, l'equip absolut femení de l'Avinent Manresa iniciarà el Campionat d'Espanya de clubs femenins de Divisió d'Honor 2018, a l'Estadi Joan Serrahima de Barcelona, a partir de les 17.00h, davant el FC Barcelona, l'AACatalynya i el Tenerife CajaCanarias. 

En aquesta quarta temporada a la màxima categoria estatal, l'Avinent Manresa surt amb la permanència com a objectiu d'aquest exercici. La competició té el mateix sistema de competició dels darrers anys. Dues jornades a dos atletes per prova (28 d'abril i 19 de maig), i la jornada final -16 de juny- (final per al titol i final per a la permanència), a una atleta per prova. 

La formació manresana no difereix massa de la que va asolir en el 2017 la millor classificació de la història de l'entitat, quan va ocupar la vuitena posició final en Divisió d'Honor, però les poques variacions fa que siguin molt sensibles en una formació que té el 80% de la plantilla que ha sortit de la pedrera de l'entitat.
 
Enguany, no es pot comptar amb l'obstaculista Najwa Chouati, que es troba becada a l'Universitat de Lindenwood (Missouri), ni amb la migfondista Aniria Mata, que va patir una greu lesió fa pocs dies apartant-la de competició per la present temporada. 

També seguiran absents l'heptatleta Emilia del Hoyo i la migfondista Nuria Tió, que segueixen cursant estudis universitaris a Sacramento i California, respectivament. Per aquest proper dissabte, la llançadora Montse Montañés, que es troba fent una estada temporal d'estudis a l'extranger, tampoc no podrà estar-hi present. I la migfondista balear Marina Petkova, s'ha agafat un any sabàtic de competició. 

En l'apartat d'altes, l'Avinent incorpora la tortosina Mireia Guarner que dona solidesa a l'apartat de fons de l'entitat. També cal remarcar que la nova fornada d'atletes de l'entitat va agafant més protagonisme dins la formació (Laia Solà, Marta Riera, Judith Devers, Bethelhem Manzano, Anna Cabrera, Meritxell Tarragó, Judith Sellarés,...), rejovenint-la i alhora donant-li trajectòria de futur. 

Les 31 noies que composen l'equip que Avinent Manresa farà sortir aquest dissabte a l'Estadi Joan Serrahima serà el següent:

- 100mll (Laia Solà i Judith Devers)
- 200mll (Marta Riera i Judit Canal)
- 400mll (Laura Bou i Meritxell Tarragó)
- 800mll (Alba Gallardo i Eulàlia Torrescasana)
- 1500mll (Bethelhem Manzano i Ester Guerrero)
- 3000mll (Meritxell Soler i Mireia Guarner)
- 3000obstacles (Marina Guerrero i Carme Tort)
- 100 tanques (Paula Raul i Laura del Paso)
- 400 tanques (Lita López i Laura del Paso)
- Altura (Sofía Zorrilla i Mireia Chico)
- Perxa (Mònica Clemente i Laura Clemente)
- Llargada (Paula Raul i Júlia Quevedo)
- Triple (Júlia Quevedo i Anna Feliu)
- Pes (Ainhoa Martínez i Anna Cabrera)
- Disc (Ainhoa Martínez i Alba Estévez)
- Javelina (Blanca García i Judith Sellarés)
- Martell (Maria Torres i Judith Sellarés)
- 5000marxa (Mar Juárez i Eva Muñoz)
- 4x100m (Laia Solà-Marta Riera-Judith Devers-Meritxell Tarragó)
- 4x400m (Laura Bou-Alba Gallardo-Lita López-Eulàlia Torrescasana)

L'objectiu per el compromis de dissabte està en aconseguir el triomf davant l'equip canari. Encara que tot suma i un triomf donaria més empenta a l'equip, de no aconseguir-lo, tampoc seria un daltabaix important, ja que l'equip té asumit que serà en la jornada final del 16 de juny on s'haurà de lluitar de valent per la permanència.