Diumenge arribarà una renovada Festa de Sant Marc a Sant Salvador de Guardiola

Imatge de la Festa de Sant Marc de 2017
Imatge de la Festa de Sant Marc de 2017 | AjSSG
Redacció
24 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:52h
El pa i el vi seran un any més els protagonistes de la Festa de Sant Marc de Sant Salvador de Guardiola, que es celebrarà els propers dies 28 i 29 d'abril. Un esdeveniment que aquest any comptarà amb moltes novetats i pel qual s'ha apostat fort des de la regidoria de cultura de l'Ajuntament.

Per començar, enguany es vincularan totes les activitats, parades i actes de la festa al voltant d'un eix temàtic: la cultura popular i tradicional. De manera que els assistents a la festa podran gaudir per exemple d'un concert del grup de música folk i tradicional Les Violines (dissabte a les 21h al pavelló municipal), o de la cercavila dels gegants de Guardiola i capgrossos infantils, que sortiran al carrer (dissabte a les 10:30h) després d'un temps d'inactivitat. Una altra novetat és la inclusió d'una cultura popular invitada. Aquest any serà la basca de la mà dels Hutsun Txalaparta, que oferiran un concert de Txalaparta (diumenge a les 11.45h).

Per altra banda, com és tradició per Sant Marc, els caramellaires infantils del poble sortiran de nou al carrer per mostrar els seus balls (diumenge a les 14h). Així com també actuarà l'Esbart Dansaire de Vacarisses (diumenge a les 11h).

L'element estrella de la Festa de Sant Marc, però, són el pa i el vi, així com les parades de desenes de paradistes vinguts d'arreu que estaran obertes tot el diumenge al matí a l'entorn de l'església. Tant és així que aquest any hi haurà dedicat un carrer a cada un d'aquest dos elements. El carrer de la Pau serà el carrer del vi, i a part d'aglutinar les parades i les mostres d'oficis relacionades amb aquest licor, estarà decorat amb banderoles i motius de colors bordeus i rogencs. El carrer de l'Església, per altra banda, que convergeix amb el carrer de la Pau formant una ‘v' amb l'església entremig, serà el carrer del pa, i tindrà també parades i mostres d'oficis relacionades amb el blat i la cervesa, així com elements decoratius de color daurat. En total hi haurà prop de 60 parades de degustació, artesania i també de gent del poble. D'aquestes, també com a novetat d'enguany, 9 seran parades de productes de proximitat de l'Associació Massís de Montserrat.

Aquesta renovada i ampliada Festa de Sant Marc respon a la voluntat del consistori de consolidar la festa i obrir-la a la comarca perquè tothom en vingui a gaudir, sobretot pel què fa als actes de diumenge. Sant Marc, segon patró de Sant Salvador de Guardiola, és el 25 d'abril i es celebra sempre un diumenge proper a aquesta data.

Dissabte 28 d'abril, Festa dels Avis

La jornada de dissabte, també englobada dins la Festa de Sant Marc, és la Festa dels Avis, i està tradicionalment encarada a la gent gran. Després de la missa solemne amb cantada del cor parroquial (a les 11h), s'inaugurarà oficialment el nou Centre de Dia, que ja porta dues setmanes en funcionament, amb un concert de The River Troupe Gospel (a les 12:30h). Més tard serà el torn pel dinar de germanor, que comptarà amb 250 comensals, inclosos els avis i les seves famílies. Un àpat que servirà també per homenatjar els més grans del poble, un senyor de 103 anys i una senyora de 98.

A la tarda hi haurà activitats orientades als petits i les seves famílies al pavelló municipal. Jocs d'abans i d'ara amb coca i xocolata (a les 17.30h), taller de capgrossos i plomalls (a les 18h), i concurs de jocs i esports rurals (a les 19.30h). Tot plegat abans del berenar-sopar de daurats (pa) i bordeus (vi) al pavelló (a les 20.30h) acompanyats per la música de Les Violines (a partir de les 21h).