La rosa groga pren protagonisme a la vermella en el Sant Jordi manresà

En previsió de la demanda, les floristeries s'han proveït més que mai de flors d'aquest color

Roses grogues i urnes en un Sant Jordi marcat pel procés
Roses grogues i urnes en un Sant Jordi marcat pel procés | Sílvia Rius
Laura Busquets
23 d'abril del 2018
Actualitzat a les 17:40h
Llaços grocs, roses petites a les solapes, embolcalls grocs, roses dins de gàbies, roses que surten de mini urnes a semblança de les de l'1-O i també roses de color groc. Sense intenció de desbancar la tradicional rosa vermella, la groga també ha anat prenent posicions al Passeig Pere III de Manresa aquest dilluns de Sant Jordi.

En previsió de la demanda d'aquest any, les floristes i venedors de roses de Manresa s'han proveït de més roses grogues. És el cas de la Rafaela, de la Protectora d'Animals de Manresa, que des de la seva parada del Passeig explicava que finalment no els han pogut servir totes les roses grogues que havien demanat. Proporcionalment, de cada 100 roses que venen aquest Sant Jordi, unes 30 són grogues. Des de la parada d'Òmnium de Manresa, impulsors de la iniciativa a nivell de tot Catalunya de les roses grogues contra la repressió i per la llibertat dels presos polítics, han explicat que al migdia ja havien venut més de la meitat de les roses grogues que havien previst. "Potser farem curt", afegien.

El Francesc cada any compra tres roses vermelles per les dones de casa. Enguany, però, a les tres vermelles n'hi ha volgut sumar una de groga, "per la significació que té demanar la llibertat dels empresonats", ha explicat. Els compradors de roses grogues són ben conscients de la seva tria. És el cas d'una jove parella manresana. El noi ha volgut regalar tres roses grogues a la seva estimada, "tot i que una de les roses també tenia tons vermellosos". "En un any tan anòmal com aquest a nivell polític i social, ens semblava important tenir un record per la gent que no pot ser aquí i viure el Sant Jordi", han explicat. "Estic molt orgullosa d'aquest nou color", deia la jove, "aquest any creiem que tocava".