L'Espai Roig proposa una taula rodona sobre periodisme crític

L'acte, que tindrà lloc el proper divendres, comptarà amb la presentació del Diari la Jornada

Redacció
23 d'abril del 2018
Actualitzat el 25 d'abril a les 0:09h
El proper divendres 27 d'abril l'Espai Roig organitza un debat sobre periodisme crític, com a eina per explicar i analitzar les desigualtats i les injustícies pròpies del sistema econòmic i social imperant. L'acte tindrà el format de taula rodona i comptarà amb Laia Altarriba, directora del Diari la Jornada que es publicarà a partir del proper mes de maig; Pere Fontanals, director del diari bagenc NacióManresa i Josep Comajoan de la publicació crítica d'àmbit osonenc Setembre. El debat es portarà a terme al local de l'Espai Roig (C. de la Mel n. 8, 1r pis) a les 19h. 

Laia Altarriba, que ha participat de diferents projectes periodístics com Crític, és directora del diari cooperatiu la Jornada, que es podrà trobar als quioscos a partir del 5 de maig. Jornada es defineix com a un diari generalista, d'esquerres i feminista, independent dels poders econòmics i polítics, que porta a terme periodisme rigorós des d'un posicionament honest que eviti l'equidistància entre opressors i oprimits, ja que entenen aquest l'ofici periodístic com una finestra al món que ha de servir per denunciar i contribuir a eradicar les injustícies i desigualtats. 

Pere Fontanals, periodista manresà que dirigeix el diari digital NacióManresa, edició vinculada Nació Digital, i coneix d'aprop la realitat social i política de la comarca del Bages. Per la seva banda. Josep Comajoan és un dels fundadors de la cooperativa de comunicació social i crítica Dies d'Agost i impulsor de la publicació digital Setembre. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació, entre els quals El 9 Nou.