Mbici i l'AMPA de l'Ítaca organitzen una pedalada per promoure el bus-bici

Tindrà lloc aquest dissabte i està oberta a tota la ciutadania

Infants de l'escola Ítaca anant cap a classe amb el servei bus-bici
Infants de l'escola Ítaca anant cap a classe amb el servei bus-bici | Mbici
Redacció
23 d'abril del 2018
Actualitzat a les 9:56h
Promoure un estil de vida saludable i respectuós amb el medi ambient. Aquestes dues màximes sempre han estat el pal de paller de l'escola Ítaca de Manresa i, en extensió, de la seva AMPA, que des de ja fa un temps ofereix la possibilitat d'anar fins al centre en bicicleta de manera segura. El servei, anomenat bus-bici, compta amb el suport dels treballadors de la cooperativa local Mbici, que són els encarregats de guiar i custodiar els infants. El recorregut comença al carrer Martí i Julià i fa parades al carrer Guimerà, Born, la passarel·la de la Via Sant Ignasi i el carrer Sant Bartomeu. Per als més petits hi ha, fins i tot, un transportí que es col·loca a les bicicletes dels d'Mbici.
 
Amb la voluntat de donar a conèixer aquesta proposta a la resta de la ciutadania, la Comissió de Mobilitat de l'AMPA i Mbici han organitzat, per aquest dissabte, 28 d'abril, una pedalada oberta a tothom que explicarà en què consisteix el servei. Aprofitant l'avinentesa, la matinal també servirà per inaugurar el nou carril bici de la carretera de Viladordis, una petició que el grup Manresa en Bici va fer a l'Ajuntament de la ciutat l'any 2012 per facilitar l'ús de la bicicleta pel lleure i la connexió amb l'anella verda.
 
La proposta començarà a les deu del matí des de la plaça Sant Domènec. Des d'allà es farà el recorregut habitual fins a l'escola. Un cop al centre, els participants es dirigiran al nou carril bici de Viladordis i pedalaran fins el santuari de la Salut i el bosc de les Marcetes. La tornada es farà pels camins del regadiu de Viladordis.
 
La pedalada estarà guiada pels professionals d'Mbici que, en el decurs de la sortida, explicaran les característiques i pecularitats de l'entorn i també el contingut de l'activitat complementària de bicicleta.
 
L'activitat és gratuïta però cal inscriure-s'hi prèviament enviant un correu a [email protected], en el qual hi ha de constar el nom (o noms) dels participants, així com també detallar en quin punt del recorregut s'afegiran (Sant Domènec, Plana de l'Om, plaça Major, passarel·la de la Via Sant Ignasi, Casal de les Escodines o escola Ítaca). Des d'Mbici també es proporcionarà lloguer de bicicletes a 5 euros per a aquelles persones que no en tinguin.