Els Tirallongues inauguren les dues plaques amb els seus èxits de 2017

Els Tirallongues a les escales de Crist Rei amb la placa en primer terme
Els Tirallongues a les escales de Crist Rei amb la placa en primer terme | Tirallongues
Redacció
23 d'abril del 2018
Actualitzat a les 8:48h
La Colla Castellera Tirallongues de Manresa ha inaugurat aquest dissabte la col·locació de dues plaques commemoratives amb motiu de les fites aconseguides durant la temporada 2017.

S'inaugurava la primera placa a la plaça Crist Rei de Manresa. Aquesta placa fa menció a la primera clàssica de 8 de la historia de Tirallongues a Manresa, on s'aconseguia descarregar un 4d8,3d8 i un 2d7 en una mateixa diada el dia 5 de novembre del 2017. La placa esta ubicada al terra de la plaça conjuntament amb l'anterior placa que recorda el primer 4d8 carregat dels Tirallongues el 8 de novembre del 1998.

L'acte va estar presidit per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la regidora de cultura, Anna Crespo. L'alcalde en els seus parlaments felicitava als castellers pels vint i cinc anys d'història de l'entitat i pels èxits aconseguits, animant també a les noves generacions de la colla a seguir mantenint el treball fet fins ara per assolir noves fites en el futur. Els castellers alçaven un pilar de 4 per finalitzar l'acte.

Tot seguit els Tirallongues es dirigien en cercavila cap a la Plana de l'Om, on s'inaugurava la segona placa ubicada al terra de la plaça. Aquesta fa menció al primer 4d8 que els Tirallongues descarregaven a Manresa concretament per la Festa de Major, l'agost del 2017. A continuació els castellers descarregaven un pilar de 4.

Continuava la jornada pels manresans on tot seguit es dirigien cap a la plaça Infants on es disposaven a celebrar la diada castellera del local juntament amb els castellers dels Picapolls de la Gavarresa.

S'iniciava la jornada amb dos pilars de 4 dels Tirallongues i un pilar de 4 per part dels Picapolls, a primera ronda els manresans descarregaven un 4d7 amb agulla, un 2d7 molt parat a segona ronda, i un 4d7 molt solvent i sense problemes a tercera ronda, executaven també un pilar de 5 i finalitzaven la diada amb un pilar de 4.

Per part dels Picapolls de la Gavarresa descarregaven un 3d6, 3d6 amb agulla,4d6 i finalitzaven amb un pilar de4.

Tirallongues ja prepara la següent diada que tindrà a lloc el dia 6 de maig a Esparreguera, on actuaran, conjuntament amb els Castellers d'Esparreguera i els Moixiganguers d'Igualada.