El Cd'E Manresa venç el Mollet i referma la seva segona posició (3-1)

El Cd'E Manresa ha superat el Mollet al Congost
El Cd'E Manresa ha superat el Mollet al Congost | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
22 d'abril del 2018
Actualitzat a les 20:07h
Feia quinze dies que el Cd'E Manresa havia donat un pas endavant per declarar-li el seu amor al Congost, després de molts desenganys, guanyant i convencent davant el Júpiter. Quinze dies més tard l'equip blanc-i-vermell i el seu cau van donar un pas més en la seva cursa per la reconciliació. En aquesta ocasió amb un triomf davant un Mollet necessitat de punts, que durant una bona estona va semblar quelcom més que un equip que lluita per evitar el descens als inferns, però que, valorant pros i contres del partit, va ser una victòria més que merescuda dels deixebles de Dani Andreu. I com que a la mateixa hora que rodava la pilota al Congost també ho feia a la bombonera de Nou Barris, i com que l'equip barceloní no acaba de fer les paus amb el seu escenari de cada quinze dies, la diferència entre segon i tercer classificat és ara de vuit punts. Cal seguir picant pedra, però ja es comença a veure un petit raig de llum a l'altra banda de la paret que separa el Manresa de la eliminatòria de promoció.

No podien començar millor les coses per un Manresa que s'avançaria al marcador als 4 minuts de joc, quan encara hi havia aficionats aparcant el seu vehicle darrera la tribuna de l'estadi. Alejandro posava un centre perfecte al cor de l'àrea i allà, emergent molt més amunt que la seva parella defensiva, Javi López connectava un cop de cap precís i preciós, molt ajustat al pal dret defensat per Pol, fent totalment inútil l'esforç en l'estirada d'aquest. El Manresa no es va conformar a gestionar el gol matiner de Javi López i va seguir manant sobre el terreny de joc, tal com ho feia al marcador. No obstant, amb el pas dels minuts va anar minvant el domini manresà i el Mollet li va donar la volta al mitjó. Els homes d'Alberto Manga van donar un pas endavant i el Manresa va començar a jugar a la contra.

Abans de la mitja hora de joc la millora vallesana en el joc a punt va estar de traduir-se en gol quan un xut de Corzo va passar a un pam de la soca del pal de Luque, qui se la va jugar amb un excés de confiança que a punt va estar de trair-l'hi (26'). Un parell de minuts més tard hi va planar per l'estadi un Déjà vu de set dies enrere, a Manlleu (el que va significar l'1-0 després d'una boleia impressionant de Martí Soler). En aquesta ocasió, també en un refús curt de la defensa manresana que va quedar a l'alçada del balcó de l'àrea, Antonio recollia l'esfèric i etzibava una gardela que, en aquesta ocasió sí, Luque arribava a temps per enviar a corner amb una gran mà al costat del travesser (28'). El Manresa va saber parar a temps la revifalla visitant i, encara que no va generar perill en atac, tampoc va permetre que un gol molletà aigualís el tresor que custodiava l'equip blanc-i-vermell amb l'1 a 0. I sense més noticies fins el descans.

A la represa hi va haver més moviment. Molt més moviment. Només començar, Javi López, de nou, encertava en la diana. Un minut i mig després que rodés la pilota el vilomarenc robava la pilota al mig del camp, s'escapava per davant de la seva parella defensiva i es presentava pràcticament sol davant Pol. El xut de Javi López el refusava el porter visitant en primera instància, però la bola tornava a peus del davanter blanc-i-vermell, que, ara sí, posava la bala on va posar l'ull: al fons de la xarxa (46'). 

La tranquil·litat que li va donar al Manresa el 2-0 el va permetre dominar quasi a plaer els següents minuts. Va ser un tram de partit en que els locals van poder ampliar l'avantatge al marcador en un parell d'ocasions. Als 54' Marçal Lladó va agafar el camí del mig, des de la zona defensiva del seu equip, i va arribar fins uns metres abans de l'àrea rival. Allà va assistir Manel Sala, al costat dret, i aquest li va tornar la pilota a l'alçada del balcó de l'àrea. La gardela de Marçal Lladó va passar per sobre del travesser. Minuts després (65') el Manresa treia una falta ràpida que va sorprendre la defensa visitant. La pilota la rep Manel Sala i aquest, després de deixat assegut un defensa rival amb una maniobra marca de la casa, feia passar la pilota llepant la soca del pal, davant la atònita mirada d'un Javi López que no va gosar d'interrompre la trajectòria d'una pilota que ell pensava que entrava sí o sí.

El gol de la tranquil·litat no arribava i això va permetre el Mollet creure en un gol que obrís un nou partit. I aquest gol va arribar després d'una jugada inversemblant pel carril esquerra de l'atac molletà. Finalment, quan la pilota era dins l'àrea, el pitxitxi vallesà, Castro, recollia un refús en curt i afusellava Luque (68'). Però els dubtes no van tenir ni temps d'aparèixer per l'estadi ja que el Manresa, un parell de minuts més tard, tornava a posar terra pel mig al marcador. Després d'una bona jugada col·lectiva dels deixebles de Dani Andreu, la pilota va acabar en peus de Manel Sala, dins l'àrea gran. Aquest, traient-se de nou un conill del barret, com en d'altres ocasions, treia els aplaudiments de la parròquia manresana present a la graderia del Congost amb el que significava el que, a la fi, seria definitiu 3-1 (70'). 

Amb el 3-1 el partit es va trencar per complert. El Mollet va voler cremar les naus abans de donar-se per vençut i el partit va guanyar en emoció i vistositat pels espectadors. En aquesta fase d'intercanvi de cops el Manresa va sortir guanyant (en quant a ocasions). Malgrat algun dubte, la defensa manresana va aguantar el tipus i, per contra, la rereguarda visitant va evidenciar moltes fissures davant les escomeses atacants dels jugadors locals. Pol, altre cop, va ser protagonista quan Diego Carrillo es va palplantar davant d'ell després d'una jugada de contracop. El porter vallesà va aturar el xut del manresà en dos temps (79'). Una pilota a l'olla (83') la recollia Manel Sala, a prop del balcó de l'àrea petita, i la mitja volta d'aquest, davant un Pol superat, acabava amb la pilota sortint per sobre del travesser. Cal esmentar que en aquesta fase de partit va tornar a jugar sobre el verd del Congost el defensa Dani Erencia, que des del 11 de desembre de 2016 no es vestia de curt, quan va caure lesionat quan només s'havien jugar 19' del Manresa-Ripollet. L'argentí Julian també va tenir els seus primers minuts quan va entrar al terreny de joc substituint Brian. 

El que es veia sobre el terreny de joc no feia preveure res que no fos una victòria local, però un corner als 89' tret des del cantó dret de l'atac molletà el rematava Manu Viale amb el cap, a l'alçada del segon pal; el cop de cap del jugador/entrenador del Mollet anava cap a l'esquadra de l'altre pal, però Luque, en dos temps, va evitar les especulacions que haguessin sorgit amb un segon gol visitant. En dos temps, però amb seguretat, Luque es feia l'amo de la pilota. Poc després moria el partit i el Manresa confirmava la declaració d'amor al seu estadi. Junts fins el final.

Fitxa tècnica

Centre d'Esports Manresa

Luque
Alejandro (Leandro, 82')
Solernou
Christian
Moha
Cuello
Marçal Lladó
Diego Carrillo (Dani Erencia, 82')
Javi López (Adri Arenas, 71')
Manel Sala
Brian (Julián, 75')

Club de Futbol Mollet Unió Esportiva

Pol
Christian
Víctor
Amante (Torrecillas, 71')
You
Corzo
Edgar
Castro (Brian Quijada, 71')
Nil (Manu Viale, 71')
Antonio (David, 59')
Masip (Alejandro, 59')

Gols

1-0 (4'), Javi López
2-0 (46'), Javi López
2-1 (68'), Castro
3-1 (70'), Manel Sala

Àrbitre

Sr. David Caro Gallardo, de la delegació del Maresme. Va estar auxiliat per Eduardo Hernández Cacho i Florencia Muñoz Di Giovambattista.

Targetes

Christian
//
Amante
You
Antonio
Alberto Manga (tècnic)

Camp

Estadi del Congost, 160 espectadors.

Resultats
Classificació