La proposta de la CUP de calcular les municipalitzacions tampoc no convenç el govern

El regidor de governació, Josep Maria Sala, addueix que els tècnics no s'atrapen la feina derivada de la nova llei de contractes

Vista general del ple de Manresa d'aquest dijous
Vista general del ple de Manresa d'aquest dijous | Pere Fontanals
21 d'abril del 2018
Actualitzat a les 0:19h
La darrera moció de la CUP per estudiar la municipalització de serveis a l'Ajuntament de Manresa tampoc no ha convençut el govern municipal malgrat que, segons el regidor Jordi Masdeu, era "una proposta de mínims". En aquest cas, a diferència de propostes anteriors, la moció demanava fer informes dels serveis que l'Ajuntament té subcontractats per analitzar si és factible i viable la seva municipalització quan es vagin acabant els contractes.

"De fet, encara que econòmicament fos menys avantatjós, per a nosaltres és millor tenir la gestió directa sobre els serveis, però tot i així presentem aquesta proposició per a treballar només sobre la qüestió econòmica, que és el barem amb el que vostès es mouen", ha apuntat Masdeu.

Impossibilitat material, segons Sala

El regidor d'Hisenda i Governació, Josep Maria Sala, ha volgut començar la seva rèplica proposant "un bany de realisme". Fer aquests estudis "aniria molt més enllà de la llei de transparència", ha apuntat abans de sentenciar que "l'equip humà que hagués de fer aquests estudis, hauria de de deixar de fer altres tasques", i no només ells "perquè també caldria incorporar-hi tècnics de contractes i d'altres departaments, segons el servei que s'analitzés".

Sala, que ha recordat la municipalització, fa 6 anys, de la gestió de les piscines, i en fa 1 del Mercat de Puigmercadal, ha afirmat que "una cosa és que en el moment que hi ha l'oportunitat s'analitzi i es porti a terme", però una altra diferent "és fer estudis de tot", i per evidenciar el pes de la demanda cupaire ha quantificat la situació: "l'Ajuntament treballa amb 46 concessions i 20 encomanes de feina".

Masdeu ha retret al govern que "tot plegat és qüestió de com se situin les prioritats", i s'ha referit a la rotonda de la Bonavista, "també llavors era difícil portar a terme totes les obres, però prioritzant es va poder fer.

El líder del PSC, Felip González, que havia presentat una esmena per "suavitzar" la proposició de la CUP creant una comissió que anés treballant sobre les municipalitzacions també ha lamentat la postura del govern: "han perdut l'oportunitat de quedar millor".

Finalment la moció va ser tombada amb els vots a favor de la CUP, Ciutadans i DM, i els vots en contra del govern.