L'ICL Manresa ensopega de nou i baixa al tercer lloc (87-79)

Els bagencs aixequen catorze punts en contra al CB Prat però no saben jugar el final

L'ICL Manresa depèn d'una carambola per acabar segon la lliga regular
L'ICL Manresa depèn d'una carambola per acabar segon la lliga regular | J. Alberch
20 d'abril del 2018
Actualitzat a les 23:14h
Llum vermella a l'ICL Manresa. L'equip bagenc ha igualat un desavantatge que ha arribat als catorze punts però ha estat incapaç de consolidar la reacció. Un partit que semblava perdut per als d'Aleix Duran al final del tercer quart ha tornat a començar gràcies a una reacció meteòrica dels bagencs. Però quan la victòria semblava a l'abast, errades incomprensibles i la pèrdua del rebot en defensa ha tornat a la vida un CB Prat que ha guanyat amb tota justícia. Conservar el bàsquet average pot ser la única bona notícia d'aquesta nit. Les sensacions, però, no són molt esperançadores de cara als play-off. Com a mínim, sense haver dormit la desfeta.

Aleix Duran ha optat per un cinc classe de cara al transcendental derbi: Lluís Costa, Gabriel Iffe Lundberg, Noah Allen, Nacho Martín i Jordi Trias. El CB Prat ha tret d'inici Marc Blanch, Joaquín Portugués, Caleb Agada, Pep Ortega i Emmanuel Cate. Lundberg no ha trigat ni cinc segons a obrir el marcador. Ortega empatava amb una bonica jugada abans que els manresans fessin el primer parcial a favor (2-6, minut 3). Els locals igualaven amb un tir lliure d'Agada seguida d'un triple de Blanch després d'un rebot ofensiu. Els ‘potablava' han capgirat la dinàmica i aconseguien petits marges al seu favor. Liderats per Blanch. L'ICL Manresa aguantava sobretot gràcies a les bones combinacions entre Trias i Allen (14-14, minut 5). Els dos entrenador feien rotar els seus jugadors. D'aquest escenari n'ha sortit beneficiat l'equip local. Mica en mica, els del Baix Llobregat estiraven la seva renda. Sobretot gràcies al seu encert exterior. Els locals han sumat cinc triples al primer quart per només un de l'ICL Manresa (33-23, minut 10). Blanch dominava el partit com volia. Una cistella del badaloní igualava el bàsquet average a poc de començar el segon quart (38-25, minut 13). I quan no era el base del CB Prat el rebot ofensiu era un malson per als locals. Duran decidia tornar a reunir els seus homes en busca de solucions. Els manresans han ajustat la seva defensa i aconseguien que els locals no tiressin tan còmodes. Els atacs també eren més fluids. El marcador començava a arreglar-se (45-38, minut 17). Ha estat un vist i no vist. Sis punts seguits d'Agada tornaven el partit a la màxima renda local. Muñoz i Martín reviscolaven el seu equip amb un triple cadascú. El parcial hagués pogut ser encara millor si Trias no hagués perdut una pilota en atac. La pissarra d'Arturo Álvarez ha funcionat i Ortega situava un perillós 53-44 a la mitja part.

Trias ha aparegut tornant del descans. El pivot ha anotat sis punts seguits per acostar el seu equip. L'ICL Manresa ha retallat encara més gràcies a Lundberg. Però ha estat incapaç d'aprofitar aquesta dinàmica. Un triple de Blanch ha estat el preludi de l'enèsim canvi de guió. Els bagencs han passat d'estar a només tres punts a perdre de catorze (69-55, minut 26). Per primer cop, l'average era favorable al CB Prat. Novament Agada ha fet molt mal als manresans. L'ICL Manresa perdia pilotes de forma incomprensible. El 74-62 que reflectia el marcador a l'acabar el tercer quart semblava curt comparant mèrits d'uns i altres. Però si una virtut té aquest equip és que no es rendeix. En poc més de tres minuts els bagencs han aconseguit un parcial de 0-12 que igualava el partit. Campbell ha trencat la sequera d'uns locals que han tornat a gaudir de tímids avantatges. Els de Duran tenien opcions de posar-se al capdavant molt minuts després. Quan la victòria semblava a l'abast dels manresans aquests han tornat a pecar dels mateixos vicis que minuts abans. Pèrdues per culpa de jugades embolicades i segones i terceres oportunitats cedides al rival han impossibilitat obtenir un bon resultat. Ortega aprofitava la seva ocasió per donar novament cinc punts al seu equip (83-78, minut 38). Hamilton errava un tir lliure en un moment calent. Cate també en fallava un. Però un altre badada defensiva gairebé matava el partit. Agada, primer, i Cate després posaven un 87-79 final que deixa molt mal sabor de boca.

L'ICL Manresa baixa fins al tercer lloc. Com a mínim, els del Nou Congost conserven el bàsquet average. Si la setmana vinent el CB Prat derrota el Barça B els del Baix Llobregat seran segons i els bagencs tercers. Per contra, si els manresans derroten l'Actel Lleida (divendres, 21.00h) i els potablava cauen a la ciutat esportiva Joan Gamper seran els del Nou Congost els segons de la fase regular.