Un centenar de persones es manifesten contra els desallotjaments al barri de la Guia

Manifestació contra els desallotjaments a la Guia al seu pas per la Muralla de Sant Francesc
Manifestació contra els desallotjaments a la Guia al seu pas per la Muralla de Sant Francesc | Aina Font Torra
Pere Fontanals
20 d'abril del 2018
Actualitzat a les 22:50h
Un centenar de persones s'han manifestat aquest divendres pel centre de Manresa per protestar contra els deallotjaments al barri de la Guia, que poden començar a produir-se el proper dilluns, data en que hi ha programats tres llançaments.

L'Assemblea i l'Associació de Veïnes i Veina de la Guia i la PAHC Bages han convocat aquesta primera manifestació per com Adif, l'empresa estatal propietària dels edificis, "històricament ha omès el seu manteniment, i les ultimes dècades havia deixat que el barri anés quedant mig buit, negant el lloguer dels pisos, fins que les pròpies  veïnes denunciaven l'any 2012 l'estat d'abandonament del barri".

Des que diferent persones han anat ocupant els pisos, Adif ha començat a regularitzar llogues mentre, paral·lelament, denunciava algunes de les famílies ocupants.

Després e la manifestació d'aquest divendres, els veins de la Guia i la PAHC fan una crida a concentrar-se dilluns, a partir e les 11 del matí al barri per evitar els tres desnonaments que estan programats.

Des de l'Assemblea i l'Associació de Veïnes i Veïns de la Guia i la PAHC Bages demanen a Adif "que aturi els desallotjaments i que s'avingui a dur a terme lloguers socials segons marca el barem de la Llei Catalana d'Habitatge".