Els Mossos identifiquen membres dels tres GDR del Bages per arrencar llaços grocs a Avià

Els fets han succeït aquest divendres a dos quarts d'1 de la matinada | Els vint-i-un espanyolistes identificats també van arrencar una pancarta de la façana de l'Ajuntament

Façana de l'Ajuntament d'Avià, amb i sense la pancarta que han arrencat els identificats pels Mossos
Façana de l'Ajuntament d'Avià, amb i sense la pancarta que han arrencat els identificats pels Mossos | AjAvià
Pilar Màrquez Ambròs
20 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:49h
Els Mossos d'Esquadra han identificat vint-i-una persones que arrencaven símbols independentistes a Avià. Segons ha confirmat NacióManresa, els espanyolsites identificats són membres, tots ells, dels tres GDR existents a la comarca del Bages: Democracia y Unidad Española (DUE), Resistencia El Pont de Vilomara i Resistencia Castellbell i el Vilar.

Els fets han passat a dos quarts d'1 de la matinada d'aquest divendres, després que un nombrós grup de persones despengés banderes i llaços grocs de fanals, arbres i façanes de cases particulars, i es disposés a endur-se la pancarta pels presos polítics que llueix de fa setmanes al balcó de l'ajuntament.

Han estat els propis veïns de la zona els qui han avisat a la policia catalana, que s'han desplaçat a Avià i han aixecat acta. L'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal, ha explicat que "aquest grup de persones han tret la pancarta per l'alliberament dels presos i també llaços grocs que els veïns havien posat en diferents parcel·les tancades". Canal ha assenyalat que aquesta vintena de persones "no eren veïns de la població", sinó que "venien de molt avall, no hi havia ningú d'Avià ni de la comarca". Segons l'alcaldessa, els vàndals anaven ben preparats: "portaven pals llargs per despenjar banderes, llaços i pancartes de balcons i fanals, un material que els Mossos han requisat". 

Patrocini Canal ha destacat que la setmana que ve reunirà la junta de portaveus del consistori, per tal d'estudiar si es presenta una denuncia.