Creu Roja i Remsa s'uneixen per a crear una llibreta solidària

Els beneficis que se n'extreguin es destinaran íntegrament al programa "Alimenta't amb gust" del projecte Casal-Ot

Montse Camps i Gessami Data, de Remsa, Miquel Riera, President de la Creu Roja Manresa i Judit Farell, responsable del Casal-Ot
Montse Camps i Gessami Data, de Remsa, Miquel Riera, President de la Creu Roja Manresa i Judit Farell, responsable del Casal-Ot | Sílvia Rius
20 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:48h
Aquest matí s'ha presentat, a les instal·lacions del centre obert Casal-Ot, la llibreta solidària creada conjuntament per la Creu Roja i Remsa, amb una il·lustració de l'artista manresà Jaume Gubianas. 

La llibreta té un preu de 3,5 euros i es podrà comprar durant la diada de Sant Jordi en els dos punts de venda que Creu Roja tindrà instal·lats davant l'Abacus i a la Plaça Sant Domènec. També es podrà adquirir, des de ja mateix, al local de Remsa del carrer Jaume d'Arters. 

A banda de les llibretes, a les parades de la Creu Roja també es podran comprar samarretes amb el lema Educar és créixer, així com llibres de segona mà i roses. 

Tots els beneficis aconseguits amb la venda de les llibretes solidàries es destinaran, exclusivament, al programa Alimenta't amb gust del centre obert Casal-Ot. 
 

Llibreta solidària del Casal-Ot Foto: Sílvia Rius


Judit Farell, responsable del Casal-Ot, animava tothom a col·laborar amb el projecte  comprant una llibreta: "és preciosa i la il·lustració d'en Jaume capta perfectament la idea de portes obertes del centre. Estem molt contents".

La col·laboració entre Remsa i el Casal-Ot va començar fa cinc anys amb un projecte de venda de llibres de segona mà. No obstant, i des de l'any passat, la venda de llibretes solidàries ha substituït el projecte inicial.  

Des de Remsa s'ha impulsat, mitjançant les seves xarxes socials i el web corporatiu, la campanya Compra una llibreta i regala un berenar, que està gaudint d'una gran rebuda entre els clients. Montse Camps, responsable de premsa de l'empresa, celebra l'èxit de les llibretes solidàries exposant que "de moment se n'ha fet una tirada de 200 però esperem poder-ne editar més perquè voldrà dir que s'han venut totes. Alguns clients n'han comprat set de cop!", ha exclamat.

El projecte Casal-Ot, més de 25 anys de servei
 
El centre obert Casal-Ot va néixer fa vint-i-cinc anys amb l'objectiu de prevenir i normalitzar la situació dels menors que poden trobar-se en una situació de vulnerabilitat. El projecte, dirigit per Judit Farell, compta amb un equip educatiu format per educadors socials i voluntaris de Creu Roja de Manresa que treballen diàriament per ajudar a millorar la vida dels infants.

Cada dia es realitzen diferents activitats i tallers amb els que s'ajuden a compensar els possibles dèficits socioeducatius adquirint uns hàbits bàsics a la vegada que s'implica les famílies del menor en qüestió i es produeix una integració al barri. 

Al llarg de la seva història han passat per el centre 226 infants, una xifra que segons asseguren des del Casal-Ot podria ser més alta però que, tot i així, els ha permès fer un treball molt acurat.
 
Amb el projecte Alimenta't amb gust (on es destinaran els beneficis obtinguts de la venda de les llibretes) es pretén oferir als nens i nenes que acudeixen al centre un berenar variat i saludable que tingui com a base fruita, làctics, blat i fruits secs, ajudant a completar una alimentació saludable.