L'ICL Manresa es juga la segona plaça en quaranta minuts al Prat de Llobregat

El triomf ho asseguraria, mentre que la derrota ho deixaria molt complicat

L'ICL Manresa es juga la segona plaça al Prat de Llobregat
L'ICL Manresa es juga la segona plaça al Prat de Llobregat | J. Alberch
19 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:06h
L'ICL Manresa viatja al Prat de Llobregat (divendres, 19.00h) amb l'objectiu d'assegurar el segon lloc al final de la fase regular de la lliga LEB. Una victòria ho certificaria de forma matemàtica. Una derrota per més de tretze punts ho deixaria impossible. I una desfeta per menys d'aquesta diferència ho deixaria per a la darrera jornada amb tot a favor per als del Baix Llobregat. La setmana vinent, l'ICL Manresa rebrà l'Actel Lleida i el CB Prat es desplaçarà a la pista del Barça B.

Tots els jugadors estan disponibles excepte Guillem Jou

Aleix Duran continua enyorant Guillem Jou. La lesió de l'escorta del planter s'està allargant més del compte i a hores d'ara no hi ha data de retorn. Jokunas Gintvainis continua amb problemes al seu turmell però els serveis mèdics estan trobant solucions per minimitzar les molèsties. I Ashley Hamilton continua amb les dolences que no el deixaran amb el que resta de temporada. Els tres jugadors vinculats (Dani Garcia, Nil Brià i Álex Mazaira) viatjaran al Prat per ajudar en aquest transcendental partit. 


Assegurar el factor pista

Duran veu el seu equip amb "moltes ganes de ser segon". Tot i així, el tècnic veu diferències entre el partit de la primera volta on tots dos conjunts es van jugar la classificació per a la final de la copa princesa. En aquesta ocasió, es juguen el factor pista en tots els play-off. La final feia il·lusió però es veia lluny. Ara el premi és més tangible. 

Setmana curta

Les setmanes que l'ICL Manresa juga el diumenge a casa i fora el divendres no permeten massa preparació. El dilluns és dia de descans. Després no queden tres entrenaments. "Són setmanes amb poca càrrega i on es va per feina", comenta el tècnic del club bagenc. Aquesta setmana no ha estat una excepció malgrat la transcendència classificatòria del partit. Arribats a aquesta alçada és un moment més de fortalesa mental que de molèsties físiques. Duran lamenta no poder tenir les deu fitxes del primer equip disponibles. L'entrenador recorda una estadística que fa mal. Dels 32 partits de lliga en 13 ha tingut com a mínim una baixa.

L'ICL Manresa sempre té la pressió de guanyar

Una victòria al Prat convertiria en intranscendent el duel contra l'Actel Lleida la setmana vinent. Duran no vol en cap cas parlar de jornada de descans però sí que aniria bé tenir una setmana sense jugar-se res. Sense que aquest fet sigui més important que quedar en segon lloc. L'entrenador manresà no està d'acord amb aquells que diuen que el seu equip no tindria pressió. "Davant la nostra gent sempre hem d'agradar. A més, acabar amb una victòria donaria ànims de cara al play-off", explica Duran. 

Un equip totalment imprevisible

El CB Prat ha incorporat les darreres setmanes Saúl Blanco i Pep Ortega. D'aquesta forma, els del Baix Llobregat s'han convertit en una plantilla de tretze jugadors i això "els fa imprevisibles", comenta Duran. Josep Pérez marca el ritme de joc, Caleb Agada i Marc Blanch aporten punts i Emmanuel Cate i Martynas Andriuskevicius sumen molts centímetres. Es tracta d'un equip molt equilibrat. Una de les virtuts d'Arturo Álvarez ha estat mantenir tot l'equip connectat malgrat els canvis en la plantilla. Qualsevol jugador podia passar de jugar pocs minuts una setmana a ser molt important a la següent. El CB Prat ha estat la gran revelació de la temporada i ha superat totes les expectatives que s'havia plantejat. 
Arxivat a