ERC Navàs posposa l'acte central del seu 25è aniversari per la situació dels presos

Els republicans havien convidat a l'acte de dissabte Carme Forcadell i Raül Romeva, actualment a la presó

Redacció
19 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:52h
La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya de Navàs, La Fraternitat, ha decidit posposar la celebració del seu vint-i-cinquè aniversari al municipi. Segons fonts republicanes, fa uns mesos s'havien fet gestions per portar a la Sala d'actes de la Biblioteca al conseller Raül Romeva i a l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, els quals han estat de nou empresonats durant les darreres setmanes, en un format de xerrada-vermut que s'havia de celebrar aquest dissabte, dia 21 d'abril.

Esquerra Navàs lamenta profundament que no es pugui dur a terme la xerrada i denuncia l'empresonament i l'exili d'aquestes i altres persones pel sol fet de donar veu al poble. Davant aquesta situació tan injusta, ERC Navàs no suspèn l'acte, però el posposa i l'intentarà celebrar durant la propera tardor, tenint en compte les complexitats de l'actualitat política nacional. L'acte formava part del programa de Fira de Primavera de Navàs d'enguany.

Els actes del 25è aniversari d'ERC Navàs van començar per Nadal amb el Navàs en Joc, una espècie de trivial amb preguntes del poble que ha tingut molt èxit, i continua amb la campanya "Imagina't Navàs el 2043", que es va iniciar el passat cap de setmana de Fira i que farà enterrar una urna amb desitjos i pronòstics dels navassencs i les navassenques de com serà el municipi d'aquí a 25 anys.