La PAHC acusa Forum i l'Ajuntament d'actuar com a «banc i immobiliària» en un desnonament

La plataforma ha allotjat a l'afectada i el seu fill en un dels seus pisos de l'Obra Social

Roda de premsa de la PAHC a la plaça Gispert
Roda de premsa de la PAHC a la plaça Gispert | Pere Fontanals
18 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:43h
La PAHC Bages ha acusat a Forum i a l'Ajuntament de Manresa d'actuar com a "banc i immobiliària" en el desnonament de la María del Pino, una llogatera de l'empresa municipal que aquest dimecres ha entregat les claus del seu pis després que l'hagin fet fora per falta de pagament.

En una roda de premsa, la PAHC ha explicat el cas de del Pino, que vivia al carrer Barreres amb el seu fill, major d'edat i també sense feina, i que aquest dimecres ha lliurat les claus del pis després d'un periple que ha durat mesos. Del Pino va deixar de pagar el lloguer de 150 euros perquè amb el PIRMI de 420 euros no hi arribava. Poc després, va perdre el PIRMI, precisament per un informe desfavorable per haver deixat de pagar el lloguer.

Al cap d'uns mesos, quan portava 900 euros acumulats d'endarreriments, li va arrivar l'ordre de llançament. En dues ocasions va aconseguir aturar el desnonament gràcies al suport de la PAHC, però aquest dimecres era la data definitiva.

Segons ha explicat en roda de premsa, després d'estar sis mesos sense cap ingrés, va aconseguir una paga mínima garantida de 800 euros. "Vaig dirigir-me a Forum per tornar el deute pagant una xifra petita cada mes, però em van contestar que amb el que ara cobrava em podia buscar un pis de lloguer en el mercat immobiliari", explica. "Però amb una paga inestable com la meva, ningú no et vol llogar res", ha assegurat.

La PAHC allotjarà María del Pino i el seu fill en un dels pisos dels blocs que l'Obra Social té ocupats. La plataforma s'ha mostrat molt crítica amb Forum i l'Ajuntament a qui ha acusat d'actuar com un "banc i una immobiliària". "Quan la María no tenia cap ingrés, van iniciar el seu desallotjament, i ara que cobra i que podria tornar l'import, li diuen que cobra prou per llogar al mercat immobiliari", s'exclamen.