La presentació de «Sàpiens» obre el programa de Sant Jordi a Súria

Sergi Belbel i Roc Esquius durant la presentació de «Sàpiens» a Súria
Sergi Belbel i Roc Esquius durant la presentació de «Sàpiens» a Súria | AjSú
Redacció
17 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:25h
La presentació del llibre de l'obra teatral Sàpiens del surienc Roc Esquius va iniciar divendres 13 d'abril una nova edició del cicle Per Sant Jordi, llibres de casa, que forma part de les activitats programades a Súria amb motiu de la diada de Sant Jordi. L'acte va anar a càrrec del mateix autor i del conegut director de teatre i dramaturg Sergi Belbel, que va dirigir Sàpiens en la seva recent estrena a Barcelona.

Més d'una cinquantena de persones va assistir a la presentació de Sàpiens, que va tenir lloc a la Biblioteca Pública. L'acte es va convertir en una animada tertúlia entre Esquius, Belbel i les persones assistents sobre l'obra de l'autor surienc, la situació del teatre català i els seus projectes més immediats.

Roc Esquius va manifestar que la presentació de Sàpiens a Súria li feia "una il·lusió especial" en tractar-se de la seva primera obra editada i per la vinculació personal amb la vila, la seva gent i el món teatral surienc. Esquius també va agrair a Sergi Belbel la seva confiança i el seu suport en haver dirigit la seva estrena a Barcelona.

Per la seva banda, Sergi Belbel va afirmar que l'estrena de Sàpiens ha estat "un petit esdeveniment" en el món teatral barceloní i va pronosticar que el recorregut de l'obra "serà molt més llarg". Belbel va afegir que l'obra d'Esquius li ha plantejat "molts reptes" com a director, per la qual cosa ha estat una experiència "estimulant".

El conegut autor i director teatral terrassenc va remarcar que Roc Esquius, en les seves vessants d'autor, actor i director, aporta "una mirada diferent" i un gust pel joc que és molt necessari per fer teatre. Belbel i Esquius també van parlar dels seus respectius projectes i van avançar futures col·laboracions més enllà de Sàpiens.

En el transcurs de l'acte, Roc Esquius i Sergi Belbel van intercanviar les seves opinions sobre la situació del teatre català, explicant que en les darreres dècades ha aconseguit refer-se en bona part de l'estroncament provocat per la guerra civil i el franquisme.

Belbel va parlar del teatre com "una suma de talents" i es va adreçar a les persones assistents per dir que "sou vosaltres els qui heu de veure la realitat a través de les nostres ficcions".

L'alcalde Josep Maria Canudas va agrair la presència de Roc Esquius i de Sergi Belbel per a la presentació del llibre de l'autor surienc dins del programa d'actes de Sant Jordi. El batlle surienc també es va referir a les seves trajectòries professionals, destacant l'estreta i brillant vinculació de Roc Esquius amb el món teatral de la vila i la importància de Sergi Belbel en el teatre català contemporani.

Josep Maria Canudas també va comentar que l'elevada assistència a l'acte de presentació de Sàpiens era una nova demostració que "necessitem" el futur espai cultural municipal de Cal Pau, que acollirà les instal·lacions de la Biblioteca Pública amb més espai que en l'actualitat.

Ajornament de les representacions de Sàpiens al Teatre del Foment Cultural

Les dues representacions de Sàpiens que s'havien de fer dissabte 14 d'abril al Teatre del Foment Cultural van haver de ser ajornades a causa de la indisposició d'un membre de la companyia de la Sala Flyhard que recentment va estrenar l'obra a Barcelona. La nova data s'anunciarà properament.

Les representacions de Sàpiens a Súria van ser organitzades pel Foment Cultural i Art en Cicle, amb el suport de l'Ajuntament de Súria, dins de les activitats del programa de Sant Jordi.

D'altra banda, fins a aquest dijous 19 d'abril es desenvolupa la 1a Gimcana de Sant Jordi, dins del programa Súria Municipi Lector. La Gimcana és organitzada per les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac, i l'Institut Mig-Món, amb la col·laboració de la Biblioteca Pública i la Unió de Botiguers.

El programa de Sant Jordi a Súria és organitzat i coordinat per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Súria, amb el suport de diferents entitats i centres educatius.
Arxivat a