L'espanyolista que va intentar reventar la Marxa de Torxes de Balsareny pot sortir de presó en breu

Raúl Macià porta mig any al Centre Penitenciari dels Lledoners després d'haver delinquit mentre es trobava en tercer grau penitenciari

Raúl Macià Pastor
Raúl Macià Pastor | Arxiu particular
16 d'abril del 2018
Actualitzat el 17 d'abril a les 14:58h
Raúl Macià, el militant de VOX que s'ha fet popular a la comarca per arrencar un rètol indicatiu de Sallent, assaltar l'Ajuntament de Balsareny per posar-hi una bandera espanyola, o intentar reventar la Marxa de Torxes per la Independència d'aquesta població el 10 de setembre passat pot sortir de la presó aquesta setmana segons han informat diverses webs espanyolistes.

Raúl Macià, que compleix una condemna de 10 anys per robatori i tràfic de drogues, va ser denunciat el 10 de setembre pels Mossos d'Esquadra després que ell i diversos espanyolistes intentessin boicotejar la Marxa de Torxes per la Independència que es portava a terme a Balsareny la vigília de la Diada Nacional de Catalunya. Entremig també va assaltar l'Ajuntament de Balsareny per penjar-hi una bandera espanyola i va protagonitzar diverses bretolades contra símbols independentistes. Com que Macià es trobava en tercer grau de la seva condemna, la Junta de Tractament va dictar el seu reingrés al Centre Penitenciari dels Lledoners.

Durant el judici, l'advocada de Macià, que segons OKDiario, està pagada per un empresari espanyol resident a Suïssa, va denunciar tres agents dels Mossos d'Esquadra pel que ells entenien com a "un assetjament" cap a ell i la jutgessa els va fer declarar com a imputats. Malgrat que les webs espanyolistes relacionen el proper alliberament de Macià a aquest fet, la seva posada en llibertat arribarà 6 mesos després del seu reingrés a presó, seguint el procediment habitual de trencament del tercer grau.

Durant el procés, Balsareny va viure una manifestació de grups neofeixistes que li donaven suport denunciant que es tractava d'un "pres polític". Malgrat que no va ser resposta ni per la població ni per grups antifeixistes, la concentració va acabar amb l'agressió de quatre persones quan la marxa ja estava desconvocada.

Aquesta era la segona vegada que Macià reingressva a presó mentre era en tercer grau per un acte relacionat amb l'unionisme. La primeva va ser després d'arrencar el rètol de Sallent.