Diversos actors del territori preparen la constitució de la Taula de la Conca del Llobregat

Una dotzena d'entitats i agents de l'entorn del riu formen el grup promotor de la taula en una reunió que va tenir lloc a Terrassa

Foto de grup dels participants a la trobada sobre la conce del Llobregat
Foto de grup dels participants a la trobada sobre la conce del Llobregat | Josep Ribera
Redacció
17 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:24h
Diversos actors relacionats amb el riu Llobregat convocats per la Taula de l'Aigua de Terrassa i per ProuSal! han decidit crear una Taula de la Conca del Llobregat en una reunió celebrada aquest mes d'abril a Terrassa.

A la trobada hi van assistir regidors dels ajuntaments de Cornellà, Abrera, Olesa i Rubí, junt amb les entitats Aigua és Vida, Martorell Viu, la Xarxa per una Nova Cultura de l'Aigua (XNCA), Ecologistes en Acció de Catalunya (EEAC), el Grup de Defensa del Ter (GDT), el Moviment Ecologista Sant Feliu (MES), el grup Alternativa d'Unitat Popular (AUP) de Rubí i La Societat Esportiva de pescadors d'Abrera. També han vingut, per part de l'acadèmia, la càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC (CUS) i representants de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA), a més de dos tècnics de l'Ajuntament de Terrassa.

Després d'escoltar les explicacions de Christian Morrón, advocat ambientalista, i de Jeus Soler, president del Grup de Defensa del Ter (GDT) sobre com havia anat el procés de constitució de la Taula del Ter, els actors varen veure necessària la constitució d'una taula sobre la conca del Llobregat.

D'aquesta manera es va constituir el grup promotor d'una Taula de Conca del Llobregat, que preveuen que entrarà en funcionament l'octubre, amb l'objectiu d'impulsar-ne la creació a partir de tres grans eixos: el recull de coneixements, el mapa dels actors en el territori, i un pla de treball.