Althaia incrementa el nombre de places per a metges residents en formació

Althaia acollirà a quinze futurs especialistes, el nombre més elevat que ha atorgat mai a l'hospital el Departament de Salut de la Generalitat

Redacció
17 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:27h
Per primera vegada, la Fundació Althaia formarà el curs vinent a quinze residents de dotze especialitats diferents, respecte als nou que solia acollir cada any. D'aquesta manera, és el nombre més elevat de places que ha atorgat mai a l'hospital el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. La xifra consolida l'aposta d'Althaia per la formació completa i de qualitat que facilita assolir l'excel·lència en els aprenentatges que reben els professionals especialistes. 

Un dels motius principals per al qual el Departament de Salut ha determinat aquesta oferta de places és per les bones valoracions que ha rebut Althaia en un procés d'avaluació realitzat pels residents el 2017. "L'esforç que estem fent es veu recompensat. Des d'Althaia treballem per aconseguir que els residents surtin ben formats, que puguin ser uns professionals extraordinaris i que siguin útils a la societat", va destacar el Cap d'Estudis de la Formació Sanitària Especialitzada, el Dr. Ramon Santisteve.

En aquestes avaluacions, Althaia va rebre una qualificació per sobre de la mitjana de Catalunya en temes com la formació, les activitats de recerca, la integració, les rotacions i la docència. El Dr. Santisteve considera que un dels grans avantatges que ofereix la institució, respecte a altres hospitals del país, és que els residents poden aprendre directament dels especialistes i poden estar sobre el terreny i intervenir molt. "Aprenen dels professionals d'Althaia i no d'altres residents, com passa en hospitals del nivell 3. Dediquem als residents un tracte especialitzat, proper i accessible, i els assessorem i els donem moltes facilitats per qualsevol projecte que vulguin i això acaba contribuint a una millor formació".

És important destacar que la majoria de residents que s'han format a Althaia han acabat exercint a la institució. Aquest any, dels nou residents que hi havia, sis s'han quedat treballant a l'hospital. 

Jornada de portes obertes

Fa uns dies es va dur a terme la Jornada de Portes Obertes a Althaia, dirigida als futurs especialistes que aviat triaran plaça. Va estar conduïda pels mateixos professionals residents que actualment estan realitzant la seva formació especialitzada a la institució.

Els futurs residents van fer una visita per les unitats docents per conèixer les instal·lacions i els professionals que hi treballen. També van fer un recorregut per les instal·lacions docents de l'hospital: sala d'actes, aules, sales d'estudi i unitat de recerca.