Avinyó retorna al segle XIX amb la Fira dels Matiners

Fira dels Matiners d'Avinyó
Fira dels Matiners d'Avinyó | Aina Font Torra
Redacció
17 d'abril del 2018
Actualitzat el 18 d'abril a les 20:48h
El diumenge 13 de maig se celebrarà a Avinyó la 7a Fira dels Matiners, que recrea el Combat d'Avinyó (novembre de 1848) i l'ambient de revolta durant la Segona Guerra Carlina (1846-1849)

La programació d'enguany s'inicia les setmanes prèvies a la fira amb activitats de divulgació històrica i gastronòmica.

Taller de cuina dels Matiners

El proper dissabte 21 d'abril a les cinc de la tarda al pati del Centre Cívic Can Tutó, i amb un preu de 10€, tota la família podrà participar al taller de cuina amb l'elaboració d'un menú tradicional de l'època dels Matiners. L'activitat anirà a càrrec de Pilar Puig, de l'establiment Ca la Pilar, d'Avinyó. Les inscripcions es fan en el Casal del Passeig (93 013 19 19)

Conferència: Els Mossos d'Esquadra i la Guerra dels Matiners

Xerrada Els Mossos d'Esquadra i la Guerra dels Matiners, a càrrec de Fèlix González i Fraile, sotsinspector del Grup del Servei Històric del cos de Mossos d'Esquadra, en la qual explicarà quin paper van jugar els Mossos d'Esquadra en aquella guerra. La xerrada serà el proper dissabte 5 de maig a les set de la tarda en l'Espai Matiners. 

Caminada popular: Ruta dels Matiners

Per el proper diumenge 6 de maig, a les nou del matí, s'ha programat una caminada popular per llocs d'interès històric i tradicional comentada per l'historiador Josep Montoya, coautor del llibre La Catalunya rebel: 13 itineraris per la vall de la Gavarresa.