El Rugby Manresa B, campió de Tercera Catalana davant el Begues (5-20)

El B del Rugby Manresa amb la copa de campió de Tercera Catalana
El B del Rugby Manresa amb la copa de campió de Tercera Catalana | MRC
16 d'abril del 2018
Actualitzat a les 21:22h
El Rugby Manresa B s'ha proclamat aquest dissabte campió de Tercera Catalana després de vèncer el Begues RC en la final de la competició per 5-20 en el partit que es disputava a Vilanova i la Geltrú.

El partit començava entre la pluja i el fang. La pilota molla feia que els avants fossin els protagonistes, i després d'una meleé a favor del Begues, el primer centre cometia un avant que permetia al centre manresà xutar la pilota que seria plantada dins d'assaig pel mitja meleé de Manresa (0-7).

El fang provocat per la pluja feia que les meleés fossin difícils, els contactes entre ambdós equips eren durs, però finalitzaven al terra moll i embassat que feia aquàtica cada caiguda. Els cops de càstig també eren freqüents, i el Manresa RC n'aprofitava un per avançar-se 3 punts més al marcador mitjançant un xut a pals.

El Begues s'apropava a camp contrari, però el joc a la línia resultava molt lent per la dificultat de córrer en un camp tan enfangat. Tot i això, un error de defensa permetia al Begues arribar a la zona de marca, però no aconseguien sumar punts, ja que la pilota relliscava de les mans del jugador. Abans d'arribar a la mitja part, els manresans aprofitaven novament un cop de càstig per encertar a pals i deixar el marcador 0-13 al descans.

A la segona part, els del Manresa RC entraven al camp amb menys força que a l'inici, i el Begues aprofitava els cops de càstig per avançar, i novament, s'apropaven a la línia d'assaig manresana. Però la defensa dels del Bages lluïa més treballada que als darrers partits i paraven els cops dels del Baix Llobregat.

Era llavors quan els manresans jugaven diverses fases davant de l'assaig i el 8 manresà travessava la defensa per escapar-se a plantar la pilota sota els pals, que amb la transformació de l'apertura es posava el 0-20 al marcador.
El darrer minut del partit donava el premi de la lluita fins al final al Begues, que després de diverses fases de davantera a camp contrari aconseguien posar l'assaig que deixaria el marcador 5-20. El xiulet final donava la clara victòria manresana a la final de Tercera Catalana en un partit tan difícil contra un dur Begues que en cap moment va posar les coses fàcils.