Bon paper dels gimnastes júnior de l'EGIBA al Campionat d'Europa de Bakú

Robert Vilarasau i Marina Chavarria amb els seus entrenadors a Bakú
Robert Vilarasau i Marina Chavarria amb els seus entrenadors a Bakú | EGIBA
Redacció
16 d'abril del 2018
Actualitzat a les 15:50h
Aquest diumenge ha estat la darrera jornada competitiva al Campionat d'Europa de Bakú de trampolí. Els gimnastes júnior de l'EGIBA han estat presents a dues finals cadascun. La Marina Chavarria ha estat sisena a la final de sincronisme formant parella amb la gallega Melania Rodríguez, i posteriorment ha quedat quarta, a tan sols 0,01 punts de la tercera classificada, a la final de trampolí individual, disciplina olímpica en la qual va obtenir la plaça per als Jocs de la Joventut de Buenos Aires 2018.

Robert Vilarasau, per la seva part, ha pres part a la final de doble minitramp, on no ha pogut assolir posicions de podi degut a un error en la recepció dels seus salts de la final, i ha quedat vuitè. En trampolí individual ha quedat en una meritòria quarta posició, en una final on destacava un molt elevat nivell dels vuit gimnastes participants.

Igual que Chavarria, Vilarasau va obtenir dijous una plaça per als Jocs Olímpics de la Juventut, així com una històrica quarta plaça en la final per equips masculina de trampolí, i la medalla de plata per equips de doble minitramp.

Menys fortuna dels absoluts

En categoria absoluta els resultats han estat una mica més agredolços, especialment perquè els gimnastes de l'EGIBA s'han quedat a les portes de classificar-se pels Jocs Europeus de Minsk 2019. La Cristina Masfret, que retornava a la competició després d'haver-se lesionat un turmell al campionat del món, va finalitzar la competició de sincronisme amb la manxega Cristina Sainz en novena posició. Una sola plaça les ha separat de la classificació pels Jocs Europeus.

També optava a classificació amb la prova de sincronisme el Marc Torras, però el seu company Jaime Ponce es va lesionar en l'entrenament dels dies previs a la competició i van haver de donar-de de baixa de la prova.

En trampolí individual sènior, la Cristina Masfret va complir l'objectiu marcat, que era realitzar un retorn a la competició sense errors, malgrat una preparació que es va dur a terme encara a cavall amb la fase final de la seva rehabilitació.

Marc Torras va tenir un malaurat error en l'exercici obligatori quan estava fent un molt bon exercici. Malgrat haver completat el lliure molt bé, la seva classificació es va veure afectada negativament pel resultat de l'obligatori.