Manresa tindrà servei de bus gratuït durant la diada de Sant Jordi

S'establirà un dispositiu especial de mobilitat amb l'objectiu de garantir la seguretat dels vianants, l'accés amb fluïdesa del transport públic al centre de la ciutat i millorar la circulació del trànsit

Redacció
16 d'abril del 2018
Actualitzat a les 14:59h
L'Ajuntament de Manresa comunica que, el proper dilluns 23 d'abril, diada de Sant Jordi, de les 7 a les 22 h, es durà a terme de nou un dispositiu especial de Mobilitat al Passeig Pere III, tal i com es va aplicar l'any passat, amb l'objectiu de garantir la seguretat dels vianants, l'accés amb fluïdesa del transport públic  al centre de la ciutat i millorar la circulació del trànsit.

Així, per tal de fomentar l'ús del transport públic urbà el servei especial de Bus Manresa serà gratuït.

Aquesta iniciativa de foment del transport públic urbà per Sant Jordi, que l'any passat es portava a terme per segon any consecutiu, va obtenir resultats molt positius, doncs es va multiplicar per 4,5 els viatgers respecte un dia habitual.

Aquest dispositiu comportarà:

- El servei de transport públic urbà bus Manresa serà gratuït.

- Tancament al trànsit de vehicles del pas de vianants de l'andana central del pg. Pere III amb pl. Espanya, de manera que s'unirà el 2n tram del pg. Pere III amb Pl. Espanya per al pas exclusiu de vianants, i per tant, els vehicles que circulin per pl. Espanya, costat Correus - CAP Bages, no podran accedir a pg. Pere III, costat carrer Canyelles i Guimerà.

- En l'edició d'enguany el dispositiu de trànsit s'aplica a partir de la pl. Espanya, on els vehicles que circulin pel pg. Pere III provinents de pl. 11 de setembre i c. Primer de Maig en direcció pl. Espanya hauran d'optar per circular pel costat dret o esquerre de la pl. Espanya, segons la seva destinació:

  - Pl. Espanya costat dret (segons sentit de circulació): accés a l'Institut Lluís de Peguera, CAP Bages, Correus, Policia Nacional, Pàrquing Europa, carrer Carrió...
  - Pl. Espanya costat esquerre (segons sentit de circulació): c. Canyelles, Pàrquing La Farola, c. Guimerà, c. Circumval·lació... L'accés de vehicles al pg. Pere III, costat c. Canyelles i Guimerà es realitzarà abans d'accedir a la pl. Espanya, atès que s'invertirà el sentit de la circulació del lateral de pl. Espanya, costat c. Circumval·lació

- Amb motiu d'aquests canvis de trànsit, s'anul·laran les parada habituals de transport públic urbà i interurbà de pl. Espanya, i s'habilitaran en punts propers als actuals. Les afectacions al servei de transport públic urbà Bus Manresa es podran consultar a través del web www.manresabus.com i les dels serveis interurbans a través del telèfon 938 746 800 (Estació d'autobusos)