L'1-O a Castellgalí: «Els guàrdies civils em van arremangar el jersei deixant-me en roba interior»

Aquest dilluns han declarat en el jutjat de Manresa tres afectades per les càrregues policials de l'1-O a la població del Bages sud

16 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:57h
Jutjats de Manresa
Jutjats de Manresa | Mar Martí
Aquest dilluns han declarat en el jutjat de Manresa tres noves afectades per les càrregues de la Guàrdia Civil a Castellgalí durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Una d'elles ha declarat que Castellgalí "vivia una jornada festiva" quan va arribar la Guàrdia Civil. Davant la presència dels agents, va asseure's a terra "i, sense advertència prèvia, els agents van formar i van començar a fer servir els escuts com a arma fent-lo anar de dalt a abaix per separar-nos".

En la seva declaració, ha assegurat que la van agafar entre quatre per treure-la de la pinya. "Els guàrdies civils em van arremangar el jersei deixant-me en roba interior davant de tothom", ha explicat. També ha assegurat que un dels agents va donar-li un cop a les costelles amb la mà plana, "com si fos de kàrate". Segons ha explicat durant la seva declaració "el guan de l'agent amb que em va fer el cop, tenia una part metàl·lica". L'agredida ha afirmat davant de la jutge que reconeixeria el guàrdia civil.

Les altres dues afectades han declarat que es trobaven més enrere durant la càrrega, entre altre gent concentrada, i que quan van veure l'actuació de la Guàrdia Civil no van poder sortir. Totes dues denuncien cops amb l'escut i força desproporcionada dels agents durant l'operació.

Totes tres han coincidit en posar de manifest que l'actuació de la Guàrdia Civil va ser "una operació de càstig", ja que mentre es produïa la càrrega altres agents treien les urnes accedint al col·legi per una altra porta, de manera que no era necessari fer el desallotjament que portaven a terme.

Properament declararan dues afectades més de Castellgalí i després es començarà amb la declaració dels denunciants de les dues escoles de Sant Joan de Vilatorrada.