La prèvia de Sant Jordi a la Papasseit clourà amb poesia i un record per a Manuel de Pedrolo

Montserrat Butxaca presentarà a la Papasseit 'Jardins d'hivern'
Montserrat Butxaca presentarà a la Papasseit 'Jardins d'hivern' | Arxiu personal
Redacció
18 d'abril del 2018
La setmana de presentacions literàries de la llibreria Papasseit en el marc de la diada de Sant Jordi clourà divendres, 20 d'abril, amb un acte de record a l'escriptor segarrenc Manuel de Pedrolo. Començarà a dos quarts de vuit del vespre i anirà a càrrec de Dolors Vilalta, especialista en la seva obra. Pedrolo, un dels escriptors més prolífics de la literatura catalana, va conrear tots els gèneres literaris publicant més d'un centenar d'obres. A més, també va ser l'encarregat de traduir al català publicacions d'autors com John Dos Passos, Jean-Paul Sartre i William Faulkner, entre altres.

Abans d'aquest acte de record, el dijous, 19 d'abril, es presentarà el darrer poemari de la puig-regenca Montserrat Butxaca, Jardins d'Hivern. Autora de diversos poemaris, Butxaca ha estat guardonada amb diversos premis de poesia, entre els que destaquen el Pare Colom 2010 pel recull Dunes de safrà; el Bernat Vidal i Tomàs de Mallorca 2013 amb Angle de deriva, o el Jordi Pàmias de Guissona 2014 per La casa de la vida. Jardins d'hivern l'ha fet mereixedora del Premi Jacint Verdaguer de Poesia dels Premis Literararis de Calldetenes.

Butxaca actualment cursa el grau de Llengua i Literatura Catalana a la UOC; és vicepresidenta de l'associació literària Pensaments i Paraules, i membre del club de lectura poètica Vadevers.

L'acte de presentació del seu darrer poemari començarà a les set de la tarda i serà conduït pel poeta i dinamitzador cultural Toni Gol.