Una exposició a la Casa Lluvià recull 56 exemples d'arquitectura en el paisatge

La mostra, organitzada per el Col·legi d'Arquitectes, inclou també la bagenca Rectoria Godmar

Redacció
16 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:36h
Dimecres, 18 d’abril a dos quarts de vuit s’inaugura a la Casa Lluvià l’exposició "Arquitectures en el paisatge. Catalunya 2000.2017". L’exposició és un recull de projectes que pretén establir una xarxa transversal de col·laboració entre les demarcacions i delegacions que formen el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, i interactuar amb les diferents escoles d’arquitectura del país. Els objectius són mostrar la importància de conèixer i entendre tot el marc geogràfic per reinterpretar el territori a partir de diferents mirades dels projectistes

La presentació de l’exposició anirà a càrrec dels seus comissaris Jaume Farreny i Ramon Fité, arquitectes.  Tot seguit hi Intervindran els arquitectes Carles Puig i Maria Antònia Mir, que ens parlaran de la seva obra "Rectoria Godmar" a Callús, i Jordi Comas i Anna Pont que explicaran la seva obra "Casa a Muntanyola". Dues de les obres ubicades a les comarques centrals de les 56 que conté la mostra. 

L’exposició, que ha estat en itinerari per diverses delegacions i seus catalanes del COAC, planteja l’aproximació d’una suma de paisatges que conformen l’àmbit territorial de Catalunya, en el període que comprèn l’inici del segle XXI. El principal interès recau en la importància de donar a conèixer aquelles intervencions que queden fora de les grans ciutats i nuclis urbans, però que aporten gran riquesa i pluralitat dins de l’arquitectura. Suposa una mirada transversal a la praxis projectual de l’arquitecte, que aprofundeix en el coneixement i la cohabitació del medi que l’envolta.

Una mostra de diferents maneres d’actuar en el paisatge des de l’obra construïda, d’apropar-s’hi, de ser-hi, de formar-ne part. Un recull que no es fa amb la voluntat de construir un relat, sinó d’obrir un diàleg. Un diàleg on cada autor explica les pròpies raons per actuar tal com ho fa, quin és el punt de partida o quina és la "idea-força" en la seva relació amb el paisatge.

Cada àmbit territorial conté 8 obres construïdes entre el període 2000 i 2017 i 2 obres referents del s.XX, per establir un lligam temporal en la mirada i la intervenció projectual en l’arquitectura catalana.

L’exposició, organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida, i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Reus de la Universitat Rovira i Virgili,  es pot visitar al Pati de la Casa Lluvià fins el 12 de maig. L’horari de visita és de dimecres a dissabte de 18 a 21 h.