Santpedor dona llum verda al col·lector d'aigües residuals del Mirador de Montserrat

El col·lector que unirà Santpedor amb el Mirador de Montserrat serà una realitat abans de l'estiu
El col·lector que unirà Santpedor amb el Mirador de Montserrat serà una realitat abans de l'estiu | AjSPDR
Redacció
16 d'abril del 2018
Actualitzat a les 10:36h
El ple d'abril de l'Ajuntament de Santpedor ha cobert, aquesta setmana, el darrer tràmit per poder licitar les obres necessàries per connectar el futur sanejament de la urbanització del Mirador de Montserrat a la xarxa de clavegueram existent al nucli urbà de Santpedor. I ho ha fet aprovant el projecte definitiu per a construir el col·lector d'aquest punt del municipi.

Això vol dir que s'obre la porta a la resolució definitiva d'una reivindicació que va començar fa tres anys, quan es va aprovar un projecte per fer el clavegueram a aquesta urbanització de Santpedor però sense haver resolt abans què se'n faria de les aigües residuals recollides pel clavegueram. Ara, un projecte s'encavalcarà amb l'altre.

La comissió territorial d'urbanisme de la Catalunya Central ja havia aprovat definitivament el projecte però el ple de l'Ajuntament va fer també aquest tràmit perquè la connexió entre la urbanització i el nucli urbà implicava servituds de pas i expropiacions que requerien de l'aprovació específica del ple per tirar endavant.

El projecte, que té un pressupost total de prop de 200.000 euros, s'ha de licitar properament i la voluntat és que les obres s'executin abans de l'estiu. En concret, es farà un quilòmetre i mig de rases per on hauran de passar les canonades de polietilè que connectaran el clavegueram del Mirador amb el del nucli urbà del municipi. I d'aquí cap a la depuradora de Sant Fruitós de Bages, Navarcles i Santpedor. L'Ajuntament es fa càrrec d'aquest projecte en la seva totalitat: tant en la redacció com en el cost de les obres.

En paral·lel, es treballa per empènyer la xarxa de clavegueram. Aquesta és una reivindicació històrica dels veïns. El projecte es va aprovar després de moltes reunions al 2015 però no es va desenvolupar perquè no se n'havia resolt la connexió. I és que aquesta formava part del Pla de sanejament que l'any 2002 havia fet l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per resoldre precisament connexions entre nuclis urbans i les depuradores, i que mai es va desenvolupar. L'ACA no va executar les obres del projecte i ha fet falta actualitzar-lo d'acord a les necessitats actuals.

L'impuls definitiu el va donar l'Ajuntament de Santpedor fa un any i mig quan va encarregar a Aigües de Manresa redactar aquest projecte. Que ara vegi la llum permet desencallar, també, la via per construir el clavegueram, tot i que els més de dos milions i mig que costa aquesta obra de clavegueram l'assumeixen els veïns. L'Ajuntament també assumeix la part que li toca com a veí d'alguns terrenys al Mirador. El projecte del col·lector es va aprovar amb 11 vots a favor i 1 abstenció de Progrés Municipal.

Dues mocions aprovades per unanimitat

El ple va servir per aprovar dues mocions. Una per a l'alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l'Estat espanyol, i una altra per a la garantia de suficiència de la revalorització de les pensions per a l'any 2018.

Durant el ple també es va aprovar la pròrroga d'un any del contracte de concessió administrativa de gestió del servei públic de l'escola bressol amb els vots, només, de l'equip de govern. Progrés Municipal es va abstenir i CiU va votar-hi en contra.

També es va aprovar la revisió dels preus del contracte de gestió del servei de recollida porta a porta dels residus domiciliaris i dels establiments, així com del transport dels mateixos fins a una planta de tractament amb tres abstencions de CiU. En canvi, tots els grups van votar per unanimitat el conveni de gestió del projecte El geoturisme com a eix vertebrador per a la dinamització turística i econòmica del Bages.
Arxivat a